Acer Chromebook 14

Acer Chromebook 14 CB3-431-C6QQ

Veldig mye pc for pengene

av #Datamaskin #Acer
8.5

Å investere i en bærbar pc er som regel en kostbar affære, men har du begrensede behov for lagringsplass og prosessorkraft og – like viktig – ikke insisterer på å ha en maskin som kjører Windows, så kan en Chromebook være løsningen.

Chromebook er et konsept utviklet av Google. Maskinen kjører operativsystemet Google ChromeOS og benytter lagringsplass i skyen i stedet for å lagre alle filene på en harddisk lokalt på maskinen. Derfor har ikke Acer Chromebook 14 mer enn 16 GB lagringsplass. Google Docs-pakken er forhåndsinstallert, og dermed har du det du trenger både med tanke på tekstbehandling, regneark og andre verktøy som du normalt finner i for eksempel Microsoft Office-pakken. Programmene lagrer automatisk på Google Drive, slik at filene ikke tar plass på den interne disken.

Acer Chromebook 14 er konstruert i solid aluminium og minner en del om Apple Macbook. Når det gjelder skjermen, kan likevel ikke Chromebook 14 måle seg med maskinene fra Apple: Du må nemlig ta til takke med en oppløsning på 1366 x 768 bildepunkter. Oppløsningen er kanskje ikke det store problemet på en skjerm på bare 14 tommer, men panelet har dessverre ikke særlig store betraktningsvink­ler. Det betyr at du ikke behøver å vippe skjermen særlig mye før den blir for mørk.

Ved hjelp av HDMI-kontakten er det lett å bruke en bærbar Chromebook som en pc med stor skjerm, slik at du kan få mer nytte av den både hjemme og på kontoret. Du kan også koble til en mus eller et eksternt tastatur via USB 2.1 eller 3.0.

Konklusjon

En suveren pc for deg som ikke stiller høye krav til lokal lagringsplass, og en særdeles god student-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar computer
Prosessor
Intel Celeron N3160 1,6 GHz
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1366 x 768
USB-porter
2 x USB 2.1, 2 x USB 3.0
Tilkoblinger
HDMI
Nettverk
802.11ac/bluetooth
Mål
1,7 x 34,1 x 23,7 cm
Vekt
1,7 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Google Chrome OS