ACER CHROMEBOOK R11 CB5-132T

Acer Chromebook R11 CB5-132T

Førsteklasses Chromebook

av #Datamaskin #Acer
9.0

Denne nye bærbare fra Acer er en økonomimodell med Chrome som operativsystem. Dermed kan du ikke bruke de vanlige Windows-programmene, men til gjengjeld kan du laste ned og installere mengder av apper fra nettbutikken til Chrome.

Acer Chromebook R11 skiller seg fra andre Chromebook-maskiner ved å ha en fleksibel skjerm som kan legges helt bakover, slik at den kan brukes som nettbrett. Skjermhengslet er passe stramt, og det gjør at den holder stillingen uansett posisjon. Løsningen gjør det enklere å vise film for flere hvis man for eksempel sitter i en sofa. Det er også positivt at den 11,6 tommer (ca. 29, 5 cm) store skjermen er klar og skarp og har et flott bilde. Den er berøringsfølsom, og berøringsfunksjonen er bå- de rask og presis.

Til tekstbehandling, epost, nettsurfing, musikkog filmstrømming og andre hverdagsoppgaver gir den kompakte Acermaskinen en helstøpt og god brukeropplevelse. Tastene er av samme type som på de fleste bærbare maskiner. De er med andre ord små og lydløse og behøver bare lette trykk for å reagere. Tastaturet er nordisk, noe som betyr at æ- og ø-tastene deler plass med ä og ö, også fordi maskinen er så liten som den er. I likhet med tastaturet er pekeplaten presis og velkonstruert. Den ene knappen, som brukes til både høyre- og venstreklikk, er akkurat passe stram, og overflaten på platen er behagelig glatt.

Når vi går de tekniske spesifikasjonene nærmere etter i sømmene, ser vi at R11 ikke er utstyrt med spesielt kraftige komponenter. Prosessoren er ikke blant de raskeste, det er sparsomt med arbeidsminne og lagringsplassen er ikke på mer enn 16 GB. Ettersom Chrome er et «lett» operativsystem og tanken er at du skal lagre filer på nettet, er det likevel tilstrekkelig. Nettleseren er selvsagt også Chrome, og både den og de forskjellige appene fungerer flytende og knirkefritt. Selv Netflix fungerer perfekt. Det skal også sies at 100 GB lagring på Google Disk er inkludert i prisen. Acer hevder at Chromebook har en batteritid på ti timer ved blandet bruk, og vi målte den til seks timer og 27 minutter ved konstant video fra YouTube.

Konklusjon

En god og rimelig Chromebook med fleksibel skjerm og tilstrekkelig høy ytelse.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Laptop
Prosessor
Intel Celeron N3150 1,6 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics
Minne (RAM)
2 gigabyte
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
11,6
Skjermoppløsning
1366 x 768 piksler
USB-porter
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, SD
Tilkoblinger
HDMI
Mål
1,9 x 29,4 x 20,4 cm
Vekt
1,3 kg