ASUS ZENPAD 10 ZD300CL

Asus Zenpad 10 ZD300CL

Skuffende 2-i-1-pc

av #Datamaskin #ASUS
3.0

For å ta konklusjonen først: Det finnes bedre løsninger enn Asus ZenPad hvis du er ute etter en liten hybridpc. Ellers starter det bra når du åpner pakken: Nettbrettet ligger godt i hånden, og overflaten på baksiden gir et sikkert og godt grep rundt brettet. Tastaturet settes på plass med magneter og er like lett å ta av igjen.

Dessverre faller helhetsinntrykket raskt så snart du slår på strømmen. Operativsystemet er Android 5.0 Lollipop, og det ser egentlig ut til å fungere utmerket på dette nettbrettet, men skjermen gjør det hele til en treg og frustrerende opplevelse. Den reagerer nemlig ikke alltid som du forventer. Det er irriterende, særlig med tanke på at Android 5.0 ellers er et glimrende operativsystem.

Skjermen er imidlertid ikke det eneste problemet for Asus ZenPad 10. Du må også ta til takke med et middelmådig og ikke altfor klart bilde, til tross for en oppløsning som ser lovende ut på papiret. Når vi setter nettbrettet på prøve med et par krevende spill, må vi raskt innse at brettet ganske enkelt har for lite ”motorkraft”

Hvis du er blant dem som gjerne ser film på nettbrettet, vil du likevel bli gledelig overrasket over lydkvaliteten. Den er nemlig svært god, både fra tastaturhøyttalerne og i hodetelefonene.

Det skal også nevnes at Asus ZenPad har to kameraer: Et frontvendt på to megapiksler til selfies og videosamtaler, og et på baksiden på fem megapiksler. Bildene fra kameraene ser selvsagt skuffende ut når du ser dem på brettets egen skjerm, men selv når du ser dem på en ordentlig skjerm, vil du se at Asus også har valgt å spare når det gjelder kamerakvaliteten.

Konklusjon

Lyden i Asus ZenPad 10 er god, men det er ikke nok til å rettferdiggjøre den høye prisen.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Prosessor
Intel Atom Z3560 Quad-Core, 64-bit
Vekt
510 gram