dell7350d alt text

Dell Latitude 7350

Kraftig pc og nettbrett med enkelte mangler

av #Datamaskin #Dell
8.0

Et nettbrett er optimalt til internett og underholdning. En bærbar pc er derimot overlegen hvis du skriver mer enn et par linjer av gangen, driver med bildebehandling – eller hvis du ganske enkelt trenger mer datakraft.

Dell Latitude 7350 er en bærbar 2-i-1-pc med det beste fra to verdener. Den består av en berøringsfølsom skjerm på 13,3 tommer og et tastatur med bakbelyste taster i en kvalitet som gjør maskinen til et suverent skriveredskap. Den brede pekeplaten er supergod og gjør det lett å styre musepekeren i Windows 10. Skjermbildet er skarpt, klart og med flotte farger.

Full HD-oppløsning er mer enn godt nok for den lille skjermen, og du kan godt jobbe med flere åpne vinduer ved siden av hverandre på Windows-skrivebordet. Tekst, ikoner og andre elementer er imidlertid forstørret 150 prosent som standard, men det er lett å tilpasse størrelsen og gjøre den mindre. Du skal imidlertid ha godt syn og presis finmotorikk for å styre maskinen fra berøringsskjermen.

Bak et mørk grått ytre av aluminium og plast, fortjener den superraske SSDen spesiell oppmerksomhet. Den har stor nok plass hvis du ikke lagrer store mengder spill og annen underholdning på maskinen. Prosessoren er kraftig nok også for spill, så lenge det ikke er snakk om raske 3D-spill. 4 GB er ikke imponerende mye arbeidsminne, men nok til at operativsystemet fungerer uten problemer.

Tastaturdokken er utstyrt med en mini-DisplayPort for en ekstra skjerm samt to USB-porter. Derfor kan du raskt få problemer hvis du vil koble til skriver, ekstern harddisk, mus og annet utstyr. Skjermen inneholder av/på-knapp, volumkontroll og utgang for hodetelefon.

Hengslet på tastaturet sørger for at skjermen sitter bom fast. Skjermen kan bare bøyes noen grader bakover, og det er ikke mulig å montere den slik at tastaturet virker som et stativ, hvis du for eksempel vil se film. Maskinen veier ikke stort, men likevel en halvkilo for mye til å kunne kalles en lettvekter.

Batteriet kan holde Latitude 7350 i gang i cirka ti timer, hvis du ikke belaster den for hardt. Den lange batteritiden gjelder likevel bare så lenge skjermen er koblet til tastaturet. Uten den er batteritiden rundt syv timer.

 

Konklusjon

En kostbar, men mobil og allsidig pc med lang batteritid og en svært god skjerm. Det begrensede utvalget av porter trekker ned.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Processor 5Y10 0,8 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 5300
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0
Tilkoblinger
Hodetelefon, 1 x DisplayPort (mini), SD-kortleser
Mål
32,0 x 23,0 x 2,0 cm
Vekt
1,66 kg
Operativsystem
Windows 10