Dell XPS 15 9550

Luksusbærbar som kan alt

av #Datamaskin #Dell
8.0

Dell XPS 15 er en bærbar pc som utmerker seg ved å væ¬ re godt skrudd sammen, ha en tiltalende design og ikke minst komponenter som betyr at den har et svært stort bruksområde. Maskinen er kraftig nok enten du bruker den til kontorarbeid, internett eller til og med spill.

Kombinasjonen av en rask Intel i5-prosessor og et Nvidia 960GTX-skjermkort gir en ytelse som takler selv halvtunge spill uten å hakke. Det betyr at XPS 15 også er ganske rask når den får andre krevende oppgaver.

Vi brukte blant annet bildebehandlingsprogrammet Photoshop uten å måtte vente lenge på filtre som en pc normalt bruker lang tid på å legge inn. XPS 15 har en 32 GB SSD som sørger for at oppstarten går svært raskt. Programmer og filer lagres på den konvensjonelle 1 TB store harddisken.

Skjermen er på 15,6 tommer og har Full HD-oppløsning. Det gir en perfekt balanse mellom oppløsning og lesbarhet. Med en vekt på rundt to kilo er XPS 15 overkommelig å ta med på tur, og når du bruker den, oppdager du at tastaturet er blant de bedre i klassen. De store tastene er konstruert slik at trykket blir registrert selv om du treffer ganske skjevt på tastene.

Lydkvaliteten fra de integrerte høyttalerne er derimot ikke imponerende og mangler tyngde. Til gjengjeld er lyden fra hodetelefonutgangen detaljert og støyfri, og dermed godt egnet til musikk og film.

Det er likevel helheten som gjør XPS 15 attraktiv. Maskinen er ikke briljant på noe enkeltpunkt, men den er godt designet, solid bygget og har en respektabel ytelse. Derfor kan også den høye prisen være til å leve med.

Konklusjon

En god bærbar i et litt høyere prisleie. Maskinen dekker de aller fleste hverdagsbehov.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Laptop
Prosessor
Intel Quad Core i5-6300HQ
Skjermkort
GeForce 960GTX 2 GB
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
1 000 GB HDD + 32 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1 920x1 080 piksler
Mål
35,7 x 23,5 x 1,1 cm
Vekt
2,80 kg
Batteritid
5 timer 42 min