HP Envy 15-as004no

HP Envy 15-as004no

HPs nye bærbare med Windows 10, enorm lagringsplass, kraftig prosessor og mye ram.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.0

Denne nye bærbare maskinen i HP Envy-serien er en tradisjonell pc, men er nesten like slank som de sylslanke «ultrabook»-modellene. Den er elegant designet i aluminiumsfinish – det gjelder også tastene. Dessverre betyr den slanke utformingen også at HP har valgt å droppe nettverkskontakten helt, og dermed er det integrerte nettverkskortet som støtter 802.11n-standarden, den eneste muligheten for å komme seg på nett. Det betyr også at maskinen ikke er i stand til å utnytte fordelene ved den nye ac-standarden som støttes av nye rutere. Sammen med mangelen på mulighet for kablet nettverkstilkobling begrenser dette maskinens muligheter for å kommunisere.

Tastaturet er behagelig å skrive på, og tastene er nesten lydløse i bruk. Det krever likevel en viss tilvenning at enkelte taster har en lite hensiktsmessig plassering. Det gjelder særlig Enter-tasten som er vesentlig mindre enn normalt, og dermed oppstår det ofte en apostrof når man egentlig ville trykke på Enter.

På plussiden har skjermen en fantastisk høy oppløsning, prosessoren er blant det ypperste som finnes i dag, og 16 GB minne bidrar til at Windows 10 fungerer som en drøm – uansett hvilke oppgaver du belaster det med. I tillegg får du 25 GB lagringsplass på Dropbox i ett år når du kjøper maskinen. Windows er installert på en 256 GB SSD, men i tillegg har du 1 TB til rådighet på en tradisjonell hardisk – og det er imponerende mye plass på en bærbar pc.

I tillegg til de vanlige HDMI-, USB og minijack-kontaktene får du også den nye USB-C-kontakten som blant annet benyttes av enkelte nyere smarttelefoner. Det er svært praktisk.

 

Vi har testet maskinen med programmet PassMark Performance Test, og hvis du klikker på boksen nedenfor kan du selv vurdere resultatene.

Se pc-ens PassMark-rating

Konklusjon

Her får du en bærbar pc med høy ytelse og lekker design, men dessverre uten nettverkskontakt. Det er også synd at maskinen ikke er kompatibel med den nyeste standarden for trådløse nettverk.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-6560U, 3,2 GHz, 4 MB cache, to kjerner
Skjermkort
Integrert, Intel Iris Graphics 540
Minne (RAM)
16 GB DDR4-2133 SDRAM (2 x 8 GB)
Lagringsplass
1 TB 5400 o/min. SATA + 256 GB PCIe NVMe M.2 SSD
Skjermstørrelse
39,6 cm (15,6")
Skjermoppløsning
3840 x 2160 piksler
USB-porter
3 x USB 3.0 + 1 USB 3.0 (Type-C)
Tilkoblinger
1 HDMI, 1 kombinert hodetelefon-/mikrofonkontakt, 4 USB, 1 multiformat SD-minnekortleser
Nettverk
802.11a/b/g/n (2x2) Wi-Fi og Bluetooth 4.2 (støtter Miracast)
Mål
38 x 25,5 x 1,79 cm
Vekt
1,93 kg
Batteritid
Opptil 10 timer og 45 minutter
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home 64
Benchmark (høyest er best)
2554,1 (Passmark Performance Test)