HP Envy Curved 34

HP Envy Curved 34

Verdens bredeste pc.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.0

Vil du unne deg noe utenom det vanlige, bør du ta en titt på HP Envy Curved 34. Det er nemlig en perlemorshvit alt i ett-maskin med en ultrabred skjerm på 34 tommer i 21 : 9-format. Det er omtrent samme sideforhold som på et kinolerret. Det er vanskelig å ikke bli imponert, og den buede formen er en klar fordel når du sitter nær skjermen. Du får også enormt god plass på Windows-skrivebordet. Det er fantastisk å kunne jobbe med mange åpne vinduer ved siden av hverandre. Dessverre er det de færreste film- og strømmetjenester som gir fullt utbytte av 21 : 9-formatet.

På baksiden av skjermen finner du blant annet fire USB-porter, nettverksport, inn- og utgang til HDMI samt hodetelefon/mikrofon. På undersiden sitter det ytterligere to USB-porter og en kortleser til SD-kort. Antall tilkoblingsmuligheter er vel og bra, men plasseringen gjør det vanskelig å koble til utstyr – ikke minst på grunn av maskinens bredde. HP kunne med fordel ha flyttet portene og kortleseren fra undersiden til sidene av skjermen.

Det er god plass til dokumenter, bilder og film på den 1000 GB store harddisken. Det er også gledelig at maskinen har en rask SSD på 128 GB til Windows 10 og programmer. Det betyr at maskinen kan være klar til bruk på bare 18 sekunder fra du slår den på.

Sammen med en Intel Core i7-prosessor, åtte gigabyte minne og et skjermkort litt over gjennomsnittet, er maskinen totalt sett en kraftig og god arbeidshest, men ingen Ferrari.

Det står Bang & Olufsen øverst til venstre like over skjermen. Det danskproduserte lydsystemet gir svært god lyd, spesielt til film og spill. Det virker godt tilpasset skjermen, men mangler av naturlige årsaker litt fyldighet i bassen.

Øverst i skjermrammen sitter det et diskré kamera som kan brukes til blant annet Skype, Messenger og pålogging med ansiktsgjenkjenning.

Det er først og fremst skjermen som skal selge denne maskinen, selv om komponentene gjør dette til en velfungerende pc med høyst respektable ytelser. Kabinettet er stort sett av plast, og det trekker ned inntrykket noe. Tastaturet som følger med, virker også litt billig. Det beste man kan si om det er at det tar lite plass på skrivebordet, selv om det har egne numeriske taster.

HP Envy Curved 34 finner du for eksempel via Prisjakt.

Konklusjon

Det er lett å la seg imponere over en alt i ett-pc med en skjerm på 34 tommer. Ytelsen er god, men ikke på topp.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Alt i ett-pc
Prosessor
Intel Core i7-6700T 2,8 GHz
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 960A 2 GB DDR5
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB SSD og 1000 GB harddisk
Skjermstørrelse
34 tommer (86,3 cm)
Skjermoppløsning
3440 x 1440 piksler
USB-porter
4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
Tilkoblinger
Hodetelefon, nettverk, HDMI
Nettverk
Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth
Mål
92,9 x 16,9 x 46,7 cm
Vekt
13,5 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
8226 poeng (prosessor)