Lenovo Thinkpad X1 Yoga 20FQ0045MD

Her får du virkelig luksus for alle pengene. Lenovos ultrabook er lynrask, og designen er i en klasse for seg.

av #Datamaskin #Lenovo
10.0

Den nye Lenovo Thinkpad X1 Yoga er ikke for hvem som helst. Med en prislapp på 33 429 kroner er den i hvert fall utenfor rekkevidde for undertegnede, hvis ikke Lotto-kupongen endelig skulle slå til, men hva får man egentlig for pengene?

 

Lenovos ultrabook er blant det ypperste jeg har testet. Maskinen er lett som en fjær og utrolig slank, faktisk tynnere enn en nettverkskontakt, som må brukes ved hjelp av en medfølgende adapter. Samtidig er dette en 2-i-1-pc, slik at du kan rotere skjerm og bruke maskinen som nettbrett. Skjermen er selvsagt berøringsfølsom, og det følger med en egen penn til å skrive på skjermen.

 

Når det gjelder komponenter, kommer alt fra øverste hylle. Du får den nyeste og raskeste i7-prosessoren fra Intel, åtte gigabyte minne og en SSD på 256 GB. Alle komponenter kan konfigureres slik at du kan sette sammen en maskin som blir enda dyrere, eller kommet «helt ned på» rundt 17 000 kroner for den enkleste modellen.

 

Alt jeg foretok meg på denne maskinen foregikk i et rasende tempo i det medfølgende Windows 10 Pro, og både tastatur og pekeplate er av førsteklasses kvalitet og gir ingen grunn til irritasjon selv ved hyppig bruk.

 

Vi savner heller ikke noe på utstyrssiden: Du får en fingeravtrykksleser slik at du kan logge deg på raskere i Windows, støtte for mobilt bredbånd hvis du har et data-simkort, og et passende antall knapper og porter.

 

Vi testet maskinen med gratisprogrammet ChrisPC Win Experience Index, der den endelige karakteren endte på 6,2 – bare trukket ned av 2D-skjermkortet fra Intel. De øvrige karakterene ligger på mellom 7,9 og 9,9.

Her kan du konfigurere din egen Lenovo X1

 

Her ser du Lenovo X1 ved siden av redaksjonens fire år gamle Lenovo. Det har virkelig skjedd noe med størrelsen på bærbare maskiner.
Her ser du Lenovo X1 ved siden av redaksjonens fire år gamle Lenovo. Det har virkelig skjedd noe med størrelsen på bærbare maskiner.

 

Konklusjon

Prisen på 33 429 kroner gjør at maskinen er utenfor rekkevidde for de fleste private brukere, men kan du betale, får du noe av det ypperste som finnes.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Ultrabook, 2-i-1
Prosessor
Intel i7-6600U, 3,4 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 520
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1440
USB-porter
3
Tilkoblinger
USB, HDMI, SD-kort, SIM-kort, Display-port, minijack,
Nettverk
Intel Dual Band Wireless-AC (2x2) 8260, Bluetooth 4.1 vPro
Mål
33,3 x 22,9 x 1,68 cm
Vekt
1,27 kg
Batteritid
4 celler, 56 Wh
Berøringsskjerm
OLED touch
Operativsystem
Windows 10 Pro
Benchmark (høyest er best)
6,2