Samsung Gear VR

SAMSUNG GEAR VR

Kostbar virtuell virkelighet

av #Diverse #Samsung
8.0

På samme måte som at 3D var det heteste salgsargumentet for noen år siden, er Virtual Reality (VR), for eksempel i spill og film, dagens fremste argument for å få deg til å punge ut. VR skal gi en følelse av å befinne seg midt i handlingen, og Samsung vil selvfølgelig ha sin del av VRkaken. Brillen deres heter Gear VR og er egentlig bare et plastskall med plass til en Samsung-telefon. Deretter brukes telefonskjermen i stedet for de små skjermene i andre VR-briller. Prinsippet er det samme som med Googles pappbrille, Google Cardboard, som koster en femtilapp, men telefonen sitter vesentlig bedre i Gear VR og risikerer dermed ikke å falle ut.

I den tilhørende appen finnes det mengder av fascinerende spill og videoer, både gratis og innhold som koster penger. Innholdet er generelt av en mye høyere kvalitet enn det du får til Google Cardboard. Du kan for eksempel laste ned tittelen Jurassic Park, der du befinner deg i en regnskog med en sovende dinosaur foran deg. Den våkner og kommer bort og lukter på deg. Det høres kanskje ikke ut som manuset til en Hollywood-film, men når du kan vri på hodet og se omgivelsene, er det som om du faktisk er til stede i regnskogen. På samme måte kan du laste ned innhold fra verdensrommet eller bli med på en flytur i Sibir.

På siden av Gear VR er det kontrollknapper til spill og en tilbakeknapp. Du styrer markøren på skjermen ved å bevege hodet. Brillen er behagelig å ha på i lengre tid, men jeg opplevde dessverre at den dugget. Prisen for Gear VR gjør også at den er mest for spesielt interesserte.

Konklusjon

VR-brillen krever en Samsungtelefon eller ditto nettbrett, men er dessverre for dyr.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Produkttype
VR-brille
Mål
20,2 x 11,6 x 9,3 cm
Vekt
318 gram uten telefon
Tilkobling
USB
Annet
Virker med: Galaxy S6/S6 Edge, S7/S7 Edge og Note 5