Freecom mHDD Slim

Freecom mHDD Slim

Rask og dyr ekstern harddisk

av #Harddisk #Freecom
8.3

Mange nye datamaskiner er utstyrt med en SSD som blant annet får Windows til å starte og være klar til bruk på noen sekunder. Derimot er det ikke like god plass til programmer, film og bilder som på en tradisjonell, mekaniske harddisk. Det problemet løser man lett med en ekstern harddisk, som også kan brukes til sikkerhetskopiering.

Freecom mHDD Slim er en slank, men velkonstruert ekstern harddisk på 2,5 tommer og 1000 GB. Det følger med to korte kab­ler, slik at du kan koble den til en pc via USB 3.0 eller USB Type-C. Du kan også bruke harddisken selv om du har en eldre pc uten de nyeste USB-portene, men da vil også dataoverføringen bli langsommere.

Under optimale forhold kan du overføre en fil på fire gigabyte til og fra stasjonen på 35 sekunder. Tusen bilder (i alt 4,77 GB) kan i gjennomsnitt overføres på ett minutt og 23 sekunder til stasjonen, mens de leses inn på 48 sekunder.

I benchmark-testen måles lese- og skrivehastigheten til 130 MB/s, og det er totalt sett svært gode tall for en harddisk av denne typen. I testen var stasjonen koblet til en pc med SSD via en USB 3.0-port.

I skrivende stund får du kjøpt Freecom mHDD Slim for litt under 900 kroner. I dag får man imidlertid tilsvarende disker med samme formfaktor og lagringskapasitet for under 500 kroner, så det virker litt heftig å betale 400 kroner ekstra for den gedigne kapslingen.

Konklusjon

Freecom mHDD Slim er en svært god ekstern harddisk med høye overføringshastigheter, men prisen er høyere enn mange tilsvarende disker med samme kapasitet.

Spesifikasjoner

Merke
Freecom
Type
Ekstern harddisk
Kapasitet
1.000 GB
Tilkobling
USB 3.0, USB Type-C, USB 2.0
Pris per gigabyte
0,88 kroner
Turtall
5400 RPM
Størrelse
11,4 x 7,6 x 0,9 cm