Sony SRS-XB3

Sony SRS-XB3

Mobil Bluetooth-høyttaler med god bass.

av #Høyttalere #Sony
8.8

Ordene ”Extra Bass” tar mye plass på esken til Sony SRS-XB3, som dermed lover fyldig bass fra en liten og mobil høyttaler.

Funksjonen ”Extra Bass” er aktivert når du tar i bruk høyttaleren for første gang, og lyden blir tynn og flat hvis du slår den av. ”Extra Bass” sørger for fyldigere bass, mer diskant og høyere volum. Dermed fremstår funksjonen som en gimmick, men det endrer ikke ved det faktum at høyttaleren er blant det beste du får i prisklassen opp til rundt 1500 kroner.

Sony SRS-XB3 kan plasseres liggende eller stående, og sistnevnte gir et noe bedre lydbilde hvis også du står oppreist. Du kan også lade mobilen fra høyttaleren med en microUSB-kabel, men du kan ikke lade selve høyttaleren via USB, og du er henvist til å bruke den medfølgende strømforsyningen. Det er likevel et bagatellmessig problem, særlig fordi batteriet holder det gående i nesten et døgn ved moderat volum. Høyttaleren slår seg av automatisk etter kort tid hvis forbindelsen med mobilen blir brutt.

Det er lett å koble nettbrett eller mobil trådløst til SRS-XB3 via Bluetooth og NFC. Foretrekker du kabel, kan du bruke minijack-inngangen.

Høyttaleren har også mikrofon, slik at du kan bruke den til samtaler hvis noen ringer midt i musikken. I så fall trykker du på knappen med telefonrøret, så settes musikken på pause.

Sony SRS-XB3 finner du via prisjakt.no.

Konklusjon

Sony SRS-CB3 er en solid konstruksjon og tåler vannsprut. Lyden er god, og det er fin balanse mellom pris, kvalitet og mobilitet.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Tilkobling
Bluetooth, minijack
Vekt
0,9 kg
Mål
21,1 x 8,0 x 8,3 cm
Batteritid
Opptil 24 timer