Spotcam

SPOTCAM (INDENDØRS)

Effektiv innendørsovervåking

av #Kamera
9.0

Det kompakte SpotCamkameraet gjør det lett å følge med på om du har ubudne gjester. Kameraet er nemlig konstant koblet til internett via det trådlø¬ se nettverket. Dermed kan du se hva kameraet filmer, enten via produsentens hjemmeside eller fra en app på smarttelefonen.

Oppsettet er enkelt. Esken inneholder faktisk bare kameraet, en strømforsyning, et par skruer til å henge kameraet på veggen og en veiledning på en enkelt side som leder deg inn på produsentens hjemmeside, der resten av oppsettet foregår. Etter få minutter hadde vi fått kontakt med kameraet, både fra en pc og fra en app på en iPhone. Oppsettet er på engelsk, men krever heldigvis ikke det helt store tekniske ordforrådet.

I tillegg til å kunne se hva kameraet sender direkte, får du 24 timers opptak med på kjøpet. Det betyr at produsenten automatisk lagrer opptak fra det siste døgnet. Kombinert med kameraets bevegelsessensor betyr det at du kan spole opptil et døgn bakover og se hvem de ubudne gjestene var. Vi testet selvfølgelig bevegelsessensoren, og den fungerer glimrende. Så snart det registreres bevegelse foran kameraet, sendes det epost samt et varsel til smarttelefonen. Samtidig opprettet SpotCam et punkt på tidslinjen der vi kunne spole tilbake og se nøyaktig hva det var som utløste alarmen. Får du behov for å kunne gå lenger enn et døgn tilbake i tid, kan du abonnere på tre dager for 320 kroner per år, syv dager for 483 kroner per år og 30 dager til 1630 kroner per år.

Selv om bildekvaliteten bare er på 720p (1280 x 720 piksler), er bildet skarpt og godt. Når det blir mørkt, aktiveres de infrarøde lysdiodene i kameraet og sørger for et klart og tydelig svart-hvitt nattbilde. Utover dette inneholder kameraet både mikrofon og høyttaler. Det betyr at du også kan bruke det til for eksempel videotelefoni.

Konklusjon

Et brukervennlig og smart overvåkingskamera som byr på svært mange muligheter.

Spesifikasjoner

Oppløsning
720p (1280 x 720 piksler)
Tilkobling
Wi-fi
Annet
Nattsyn, Høyttaler og mikrofon