Samsung Gear 360 har en bildevinkel på hele 360 grader

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360 er perfekt for deg som liker nye dingser og vil leke med muligheten for 360-graders video- og stillbildeopptak.

av #Kamera #Samsung
8.0

Både YouTube, Facebook og de store mobil­produsentene kaster seg nå over 360-graders video. Nå leverer Samsung et kamera som kan ta opp slik at man selv kan velge synsvinkel, mens man ser filmen.

Du kan se imponerende 360-graders filmer på videotjenester som You­Tube, men foreløpig er det ikke mange titler å velge mellom. Det vil Samsung gjøre noe med ved hjelp av kameraet Gear 360, som kan ta opp video horisonten rundt. Kameraet kommer i forlengelsen av selskapets Gear VR-brille, der du kan gå på opp­­dagelsesferd i videoer tatt opp med Gear 360 ved å bevege på hodet.

Bare for Samsung-telefoner
Gear 360 er enkelt konstruert og enkelt å bruke. På begge sider av kamerahuset sitter det et kamera med en synsvinkel på 180 grader og en bildebrikke på 15 megapiksler, og begge kan ta opp både stillbilder og video.

Før du investerer i Gear 360, må du likevel være oppmerksom på at kameraet bare fungerer sammen med en av de nyeste Samsung-telefonene, det vil si Galaxy S6 og nyere.

 

Klikk og dra for å endre synsvinkel. Som du ser av videoen over, er det nesten umulig å få rolige bilder med håndholdt kamera. Opptakene blir langt bedre når vi setter kameraet på et fast underlag.

Tålmodighet og en stødig hånd
Du må ha to apper før du kan bruke kameraet: Samsung Gear og Samsung Gear 360. Sistnevnte fungerer som den kameraappen du kjenner, med mulighet for å velge bilde- og videoformat, hvitbalanse, HDR osv. Bluetooth og NFC-teknologi sørger for kommunikasjonen mellom kamera og telefon.

Gear 360-kameraet leveres med et lite trebent stativ som du enten kan sette på en flate eller holde i hånden, hvis du tar opp video mens du er i bevegelse. Likevel var det tilnærmet umulig for undertegnede å få et rolig opptak hvis jeg tok opp video på frihånd.

Resultatet blir langt bedre hvis kameraet står på en stabil og plan overflate og tar opp video over tid. Husk at det er meningen at seeren senere skal kunne bevege seg rundt i opptaket ved å klikke og dra musen til forskjellige synsvinkler i opptakene.

God, men ikke imponerende bildekvalitet
Bildekvaliteten er tilfredsstillende, men ikke formidabel – omtrent som på en god smart­telefon. Fargene blir likevel litt utvasket ved kraftig sollys. Derimot presterte Gear 360 langt bedre under dårlige lysforhold, mye takket være det lyssterke objektivet med en blender på f/2.

Når jeg tok et panoramabilde, hadde jeg til tider problemer med å sette sammen de to bildene til ett stort: Kantene hadde lett for å bli ujevne og noen ganger forskjøvet i forhold til hverandre.

Når du er ferdig med opptak av stillbilder og video, anbefales det at du etterbehandler dem på en pc ved hjelp av programmet Gear 360 Action-Director.

Lisensen til programmet er ink­ludert når du kjøper Gear 360-kameraet, og programmet er særdeles brukervennlig; importer fra kameraets microSD-kort, rediger videoen, og last opp resultatet til YouTube-kontoen din. Deretter konverteres filmen automatisk til en 360-
graders versjon.

Konklusjon

Samsung Gear 360 byr på mange muligheter, særlig den dagen VR-briller blir allemannseie.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Type
360-graders kamera
Oppløsning
Video dual Cam: 3840 x 1920 (30 fps) - foto dual cam: 7776 x 3888
Korttype
micro-SD
Tilkobling
mini USB
Mål
6,6 x 5,6 x 6,0 cm
Vekt
152 gram
Annet
Time-lapse-video og Looping-video