ASUSTOR AS3102T

Asustor AS3102T

Nettverksdisk for viderekomne

av #Nettverksdisk (NAS) #ASUSTOR
8.0

NDu må se langt etter brukerveiledningen når du pakker ut nettverksdisken AS3102T fra Asustor. Den ligger nemlig på den medfølgende cd-platen, og det er ikke greit når man skal sette opp så avansert utstyr som dette.

Det går imidlertid bedre når vi har fått installert programmet Control Center i Windows. Programmet finner nettverksdisken på nettverket og gir deg den viktigste informasjonen. Deretter kan du gå direkte til oppsettsidene i nettleseren med et klikk på Åpne-knappen. Det krevde likevel litt prøving og feiling å få tilgang til NASen. Man må nemlig skrive «admin» i feltene for brukernavn og passord, og den informasjonen finnes verken i veiledningen eller hurtigstartguiden. Nettverksdisken laster selv ned og installerer operativsystemet ADM på de tilkoblede harddiskene og varsler når systemet er klart til bruk. Harddisker følger ikke med, så dem må du selv skaffe og montere. Det er ingenting å utsette på den fysiske kvaliteten på nettverksdisken, men på-av-knappen er litt for utilgjengelig plassert på baksiden.

Språket er lettfattelig norsk både i programmene på cd-en og i operativsystemet. Derimot er flere feilmeldinger ganske kryptiske når du for eksempel får melding om at en app ikke virker på nettopp din nettverksdisk.

Ellers minner systemet i høy grad om operativsystemet til NAS-produsenten Synology – og på samme måte er det også her mulig å installere mengder av apper. Som hos Synology kan du installere et nedlastingssenter, tv-serveren DVBLink og mediespillere. Du finner også gode apper til mobiltelefonen. Det finnes faktisk flere apper til Asustor enn til Synology. Derimot virker alt mer teknisk og innviklet enn med DSMsystemet til Synology.

Med AS3102T får du også en ekstra mulighet som ikke finnes i mange nettverksdisker til samme pris, nemlig en HDMI-utgang som gjør det mulig å koble en tv direkte til boksen og laste ned spesielle apper for bruk på tv-skjermen. Blant disse finner vi nettleseren Chrome, YouTube, en Nintendo-emulator med gamle spill og mye mer.

På utstyrssiden er det ikke spart på noe. Du får maskinvarekoding av video i opptil 4K, maskinvarekryptering av filer, 4K ut via HDMI og altså mange apper. Er du ikke ekspert på nettverk allerede, kommer du likevel lettere i gang med de smarte funksjonene hos Synology.

Konklusjon

Svært avansert nettverksdisk, men vi ønsker oss noe bedre
brukervennlighet.

Spesifikasjoner

Merke
ASUSTOR
Prosessor
Intel Celeron N3050
Minne
2 GB
Kapasitet
Op til 2 x 8 TB
Tilkoblinger
3 x USB 3.0, HDMI, gigabit LAN
Antall harddiskplasser
2
Mål
16,5 x 21,8 x 10,2 cm
Vekt
1,17 kg