ASUS ZENPAD 8.0

ASUS ZENPAD 8.0

Middelmådig ASUS-brett

av #Nettbrett #ASUS
7.0

Luksus på dine betingelser. Slik beskriver Asus selv nettbrettet ZenPad 8.0, men det er ingen presis beskrivelse. Designen er riktignok pen og enkel, men ytelsen er ikke plagsomt høy.

Vi starter med det delikate eksteriøret. Asus har nemlig klart å konstruere et nettbrett der skjermen utgjør 76,5 prosent av fronten. Rammen er smal, og det er bare kamera, en skurrende høyttaler og en Asus-logo som bryter den blanke overflaten. Trekket på baksiden kan byttes ut hvis det blir slitt, skittent eller hvis du bare vil ha en annen farge. I tillegg virker nettbrettet solid nok til å tåle litt juling når du har det med på tur.

Med tanke på prisen er også skjermbildet ganske fint. Det er skarpt og lysstyrken er også ganske brukbar, men ytelsen er ikke videre imponerende. Snapdragon 410-prosessoren er av eldre dato, og det er merkbart. Operativsystemet Android fungerer som det skal, men prosessoren sliter hvis den også må kjøre spill og andre krevende apper.

Derfor er ZenPad 8.0 klart best egnet til helt vanlige kontoroppgaver og som et robust nettbrett som kan være med overalt. Til slik bruk kan man også glede seg over en batteritid på opptil ti timer og plass til et simkort for overføring av data over mobilnettet der du ikke har tilgang til WiFi.

Konklusjon

Enkelt nettbrett til enkle hverdagsoppgaver, noe som også gjenspeiles i prisen.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Prosessor
Qualcomm Snapdragon 410 1,2 GHz
Minne (RAM)
2 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
8 tommer
Skærmopløsning
1280 x 800 pixler
Batteritid
Op til 10 timer
Operativsystem
Android 5.0
Mål
20,9 x 12,3 x 0,85 cm
Vekt
350 gram
Kamera
5 MP på baksiden, 2 MP på fronten
Utskiftbart microSD-kort
Ja