Dell Latitude 5179

Dell Latitude 5179

Latitude 5179 er en rask Windows 10-basert 2-i-1-pc, men den er både tung og tykk.

av #Nettbrett #Dell
7.9

Den nyeste 2-i-1-maskinen fra Dell heter Latitude 5179, og kan altså brukes både som pc og nettbrett hvis du kjøper en ekstern dokkingstasjon med tastatur. Jeg hadde dessverre ikke mulighet til å teste Dells Tablet Dock, og derfor handler denne testen om hvordan løsningen fungerer som nettbrett. Dokken er likevel å få kjøpt, og den inneholder også et ekstra batteri, noe som øker batteritiden betydelig.

Til hverdagsbruk takler Latitude 5179 alle vanlige oppgaver uten problemer. Maskinen er bestykket med relativt potente komponenter, og ventetiden er lik null når du vil bytte raskt fra tekstbehandling til nettleser, for eksempel for å se et videoklipp, selv om flere programmer er åpne. Selv om Latitude i utgangspunktet er beregnet på hverdagsbruk, så takler den fint litt tyngre oppgaver, også en del spill.

Den 10,8 tommer store skjermen gjengir farger tilnærmet perfekt, og kontrasten kan måle seg med de beste nettbrettene som finnes i dag. Det betyr at du får flere detaljer også i mørke områder enn på dårligere skjermer. Man bør likevel unngå å bruke skjermen i direkte sollys, da refleksene kan bli plagsomme.

Berøringsfunksjonen er overraskende god og virker naturlig og nøyaktig, for eksempel når du klikker på små ikoner i Windows, som volumkontrollen, spoler i en YouTube-video eller zoomer på en hjemmeside.

Dell lover en batteritid på ni timer, og det stemmer fint med min erfaring, som mest besto i å bruke maskinen til hverdagsoppgaver.

Maskinen har et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter for eksternt utstyr. Mini-HDMI-porten gjør at du kan bruke Latitude 5179 til presentasjoner av lyd og bilde på tv – og du kan også sette inn et simkort som gjør det mulig å bruke mobildata. I tillegg har brettet ganske gode høyttalere. De er plassert på sidene av enheten, og det gir et helstøpt lydbilde når man hører musikk eller ser video.

Tastaturet på berøringsskjermen er ikke beregnet på lengre tekster. Derfor anbefaler vi at du kjøper et eksternt tastatur hvis du ofte har behov for å behandle lengre tekster.

En ting som trekker ned hvis du vil bruke Latitude 5179 uten tastaturdokk, er størrelsen. Maskinen er både tung og tykk å holde i hendene. Det føles litt klønete, og fra tid til annen måtte jeg hvile armene etter å ha holdt maskinen i hendene i lengre tid. I tillegg føles baksiden av plast litt tvilsom. Den minste vridning fører til knirkelyder, og det får produktet til å virke billigere enn det er.

Latitude 5179 har to kameraer – ett på åtte megapiksler på baksiden, og et frontkamera på fem megapiksler. Kameraene er helt greie når du skal ta bilder av barnas fødselsdag, men du bruker selvsagt ikke Latitude 5179 til seriøs fotografering.

Dell Latitude 5179 konfigurerer og kjøper du i nettbutikken til Dell

Konklusjon

Latitude 5179 er rask og perfekt til alle hverdagsoppgaver, men den er både tung og tykk å bruke som nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Prosessor
Dual-core 1.1GHz, Intel Core m5-6Y57
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
10,8 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080
Batteritid
Opptil 9 timer
Tilkoblinger
1 x USB 3.0, 1 x USB 3.0 Type C, minijack for hodesett, Micro-HDMI
Operativsystem
Windows 10 Pro
Mål
280mm x 177mm x 14,3 mm
Vekt
0,760 kg
Kamera
8 megapiksler, 5 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
802.11ac
Annet
Fingeravtrykksleser