Knapperne til højre for skærmen er så smalle, at de kan være svære at få øje på.

PocketBook Era

PocketBook Era har en glimrende skjerm til lesing av e-bøker, men bla-knappene kunne vært bedre.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #PocketBook
8.3

PocketBook Era er en god liten e-bok-leser, men det er en del småting som kunne forbedres.

Skjermen bruker den sort/hvite elektroniske blekkteknologien som de fleste andre e-boklesere også gjør. Den er sju tommer i diameter, men den virker ikke særlig stor på grunn av det litt brede formatet.

PocketBook Era er veldig behagelig å holde med én hånd. Kanten på PocketBook Era er laget av metall, og baksiden av rillet plast. Den brede rammen til høyre for teksten gir deg et godt sted å legge tommelen når du skal holde e-bokleseren.

Du blar ved å legge en finger på den ene siden av skjermen eller ved å trykke på knappene som du finner på siden av skjermen. Det siste fungerer ikke så bra, for knappene er smale og vanskelige å trykke ned, og du har ikke lyst til å trykke dem ned flere hundre ganger for å bla gjennom en hel bok. Det tyder også på at produsenten har byttet rundt på frem- og tilbake-knappene, for den forholdsvis sjeldent brukte knappen som blar en side tilbake sitter akkurat der det er naturlig å legge tommelen.

Det er et svakt gjenskinn i skjermen, men det kan som regel fikses ved å endre skjermens vinkel etter hvor lyset fra solen eller lampen kommer inn. E-bokleserens automatiske innstilling for lysstyrke er for svak, så vi måtte slå den av og skru opp lyset helt manuelt. Da ble også lesbarheten betraktelig mye bedre.

Bakgrunnen er ikke helt hvit, og bokstavene er ikke helt sorte, men kontrasten er likevel god nok til lesing under alle lysforhold. Hvis du er langsynt lærer du raskt å sette pris på at skriften kan forstørres ved å gjøre en omvendt knipemanøver med fingrene på skjermen.

En av ulempene med elektronisk blekk er den svært langsomme oppdateringen av skjermen. Det betyr at du på de fleste e-boklesere må bla mellom flere sider hvis du vil se en oversikt over bøkene dine. På PocketBook Era er problemet løst slik at du kan rulle ned gjennom hele biblio-teket ditt, mens bøkenes forsider flyter fint over skjermen. PocketBook har «jukset» slik at skjermen oppdateres uten at den nullstilles underveis. Resultatet er at du innimellom kan se en svak skygge av tidligere innhold på skjermen, men så snart du er ferdig med å bla deg igjennom boklisten, sørger e-bokleseren for å tilbakestille skjermen der alle pikslene gjøres sorte.

Du kan sette operativsystemets språk til norsk, men du kan ikke kjøpe norske bøker i den innebygde bokhandelen. De må du kjøpe på nettet og flytte over til PocketBook Era. Den enkleste måten å få norske bøker over i e-bokleseren på, er å koble en gratis Dropbox-konto sammen med PocketBook Era. Da skal du bare legge den kjøpte e-boken ned i mappen som PocketBook oppretter i Dropbox. Noen sekunder senere er mappen synkronisert med Pocketbook Era, og du kan lese boken på skjermen.

En nettleser finnes forhåndsinstallert, og den kan du bruke til å logge på biblioteket og låne og lese bøker. Nettleseren er treg, men når boken først er lånt og åpnet, fungerer lesingen uten problemer.


+ Behagelig å holde

+ God lesbarhet

– Litt mislykkede knapper

 

Find the best price

Conclusion

PocketBook Era har en glimrende skjerm til lesing av e-bøker, men bla-knappene kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
PocketBook
Prosessor
Dual-core processor 1 GHz
Skjermstørrelse
7"
Skjermoppløsning
1264 × 1680 pixels
Batterikapasitet
1.700 mAh
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Linux 3.10.65
Mål
15,5 x 13,4 x 0,78 cm
Vekt
228 g