Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S

Stort nettbrett som erstatter en bærbar pc.

av #Nettbrett #Samsung
8.6

Samsung Galaxy TabPro S er et nettbrett som kan erstatte en bærbar pc. Den består av en imponerende slank skjerm på 12 tommer og et tastatur med deksel. De to delene kobles elegant sammen med en magnetlås.

Operativsystemet er Windows 10, så du kan bruke alle programmene du er vant til fra en vanlig pc. Det betyr imidlertid også at du må unnvære det store utvalget av apper laget spesielt for nettbrett, som finnes til iPad og Android-enheter.

Lagringsenheten består av en SSD på 128 GB. Av disse har du cirka 80 GB til rådighet når Windows og øvrige systemfiler er på plass. Fire GB ram er litt lite, og du kan ikke oppgradere til mer ram. Prosessoren leverer den ytelsen som er nødvendig for de aller fleste oppgaver.

Skjermbildet er klart og skarpt. Du kan godt ha mer enn ett vindu åpent om gangen, men
3 : 2-formatet er ikke optimalt til film i breddeformat. Det er likevel ikke noe stort problem. Derimot irriterer vi oss over skjermspareren til Samsung. Den starter nemlig allerede etter et par minutter uten aktivitet – uten hensyn til Win­dows-innstillingene for start av skjermsparer. Ifølge Samsung skal dette skåne batteriet.

På tastaturet finner du en pekeplate og taster i full størrelse, som på et vanlig pc-tastatur. Tastene er flate, med minimalt med plass mellom dem. Det gjør at man ikke har optimal følelse med de enkelte tastene. Det venner man seg likevel til etter noen dager, og da er det et velfungerende skriveredskap.

Batteritiden reduseres når tastaturet er koblet til, men du har fortsatt strøm til cirka syv timers bruk. Nettbrettet har bare en enkelt USB-C-port. Det finnes ingen vanlige USB-porter, og dermed må du ha en adapter for å koble til eksterne harddisker, minnepinner, mus og annet.

Samsung Galaxy TabPro S før du kjøpt via Prisjakt.

Konklusjon

Galaxy TabPro S er et svært godt alternativ hvis du vil ha en reisevennlig pc som også kan brukes som nettbrett til underholdning. Skjermen er suveren, men vi ønsker oss flere tilkoblingsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Intel Core m3-6Y30, 0,90 GHz
Minne (RAM)
4 gb
Lagringsplass
128 gb
Skjermstørrelse
12"
Skærmopløsning
2160 X 1440 PIXELS
Batteritid
Cirka 7 timer
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Windows 10
Mål
29,0 x 19,8 x 0,6 cm
Vekt
693 gram
Kamera
5 megapiksler
Nettverk
Wi-Fi 802.11ac
Benchmark (høyest er best)
2064 (Passmark PerformanceTest)