FRITZ!WLAN REPEATER 1160

Fritz!WLAN Repeater 1160

Ugrei nettverksutvider

av #Nettverksutstyr (diverse)
7.0

Tyske AVM markedsfører seg som et enklere alternativ til andre nettverksløsninger, men bommer stygt med Fritz!WLAN Repeater 1160. Oppsettet er nemlig usedvanlig kranglete. Enheten plasseres i en stikkontakt et stykke unna ruteren og øker rekkevidden på det trådløse nettet, slik at det for eksempel også dekker hagen eller etasjen over eller under. Vi klarte imidlertid ikke å koble sammen ruter og forlenger ved å trykke på WPS-knappen på begge enhetene. I stedet koblet vi til en pc på forlengerens eget nettverk, åpnet en nettleser og oppga adressen til forlengeren. Alt står i brukerveiledningen, men ikke på norsk.

AVM-boksen utvider nettverket ved å opprette et nytt nettverk med samme navn og passord. Andre enheter av samme type oppretter som regel et nytt nettverk med et annet navn, slik at man alltid ser om man har koblet seg til på hoved- eller forlengernettverket. Med løsningen fra AVM er det vanskelig å komme til innstillingene, fordi man først må være koblet til det trådløse nettet via forlengeren. Det blir ikke bedre av at adressen man skal bruke ifølge veiledningen, ikke fungerer. Når enheten omsider er installert, er belønningen god rekkevidde og brukbar hastighet på det nye nettverket. Du kan til og med se signalstyrken ved hjelp av lysdiodene på forsiden av enheten.

Konklusjon

Nettverksforlengeren fungerer fint når man først har fått den til å virke. Akkurat det er imidlertid mer plundrete enn vi setter pris på, og det blir ikke bedre av at brukerveiledningen ikke er på norsk.

Spesifikasjoner

Nettverksstandarder
802.11a/b/g/n, 1.000 Mbit LAN, 2,4 og 5 GHz
Hastighet
866 Mbit/s (ac), 300 Mbit/s (n)
Mål
12,5 x 7,7 x 6,3 cm
Annet
Kryptering: WPA/WPA2, WPS