Test av Sandberg Excellence PowerBank 3000

Sandberg Excellence PowerBank 3000

Nødladeren fra Sandberg er lett og fin, men kapasiteten er for lav og prisen for høy.

av #Nødlader #Sandberg
6.9

Det er irriterende å oppdage at man har glemt ledningen til nødladeren når mobilen trenger litt mer strøm for å holde dagen ut. Sandberg løser problemet med sin Excellence PowerBank 3000, som har to integrerte kabler: En Micro-USB og en Lightning. Det betyr også at det er mulig å lade to telefoner på én gang.

Excellence PowerBank 3000 er solid, men lett. Dessuten er den så slank at den får fint plass i lommen uten å være altfor synlig – i motsetning til mange mer klumpete nødladere.

På fronten er det fire lysdioder som viser hvor mye strøm som er igjen på laderen. Powerbank 3000 lades opp med en medfølgende USB-kabel som kan kobles til mobilladeren eller USB-porten på en pc.

Sandberg Excellence PowerBank 3000 har, som navnet tyder på, en kapasitet på 3000 mAh, noe som på papiret tyder på at den skal kunne lade min iPhone 6 med en batterikapasitet på 1810 mAh, litt mer enn en og en halv gang. Likevel klarte ikke laderen mer enn så vidt én lading før den var tom – og det betyr at virkningsgraden bare er på rundt 60 prosent. Dermed når den heller ikke kapasiteten på 2/3 som man bør kunne forvente fra en nødlader. I tillegg er prisen på 249 kroner forholdsvis høy, i hvert fall når det finnes alternativer med bedre kapasitet.

Fås kjøpt hos Sandberg

Konklusjon

Det er vel og bra at Excellence PowerBank 3000 tar så lite plass og at ladekablene er integrert, men vi forventer høyere ytelse til denne prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Kapasitet
3000 mAh
Tilkobling
1 x Micro-USB, 1 x Lightning
Mål
10,2 x 6,1 x 0,6 cm