D-Link DCS-960L

Trådløst overvåkingskamera fra D-Link med 180-graders opptaksvinkel.

av #Overvåkingskamera #D-Link
2.0

På papiret virker det nye overvåkingskameraet fra D-Link ganske lovende, men i praksis har vi sjelden sett et mer uferdig produkt. Problemene starter allerede ved installasjonen. Siden DCS-960L mangler nettverkskontakt, må det først kobles til det trådløse nettverket via smarttelefonen og appen mydlink Lite. Det skjer ved at man skanner en QR-kode. Deretter skal oppsettet gå av seg selv. Det gjorde det ikke, heller ikke på andre, tredje eller fjerde forsøk.

Først da vi hadde tilbakestilt det fabrikknye kameraet og installert appen på en annen Android-telefon, var det mulig å få det til. Når kameraet først er koblet på nettverket, er det tilgjengelig både fra telefonappen og nettleseren på en pc. I nettleseren viser oppsettsidene at D-Link har valgt det samme utdaterte operativsystemet som de har brukt til både NAS og IP-kameraer i over ti år. Det engelskspråklige operativsystemet er uoversiktlig, kranglete og lite tidsmessig.

Det kunne vi kanskje levd med, hvis kameraet hadde levert gode bilder. Det gjør det ikke. Bildet skifter mellom normale farger og en underlig lillatone cirka hvert annet minutt. Det gjelder både via appen og pc-en, noe som tyder på problemer med selve kameraet. Opptaksvinkelen er på hele 180 grader, slik at man nesten kan se rundt hjørner, men det hjelper lite når fargene er helt på jordet.

 

 

Denne besked så vi en del til, før vi endelig fik kameraet til at virke.
Denne meldingen så vi ofte, før vi endelig fikk kameraet til å virke.

 

Når kameraet efter megen besvær er installeret, må du ofte leve med at se verden i lilla.
Når kameraet omsider er installert, må du ofte leve med å se verden i lilla.

Konklusjon

DCS-960L er et tilnærmet ubrukelig kamera. Selv hvis du lykkes med den kranglete installasjonen, må du leve med merkelig psykedeliske farger.

Spesifikasjoner

Merke
D-Link
Oppløsning
1280 x 720
Tilkobling
WiFi
Motor
Ingen
Annet
MicroSD-kort på 16 GB inkludert, nattsyn, WPS, app til Android og iOS