AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

Raskt powerline-sett med litt for begrensede trådløse funksjoner.

av #Powerline-adaptere
8.3

Homeplugs eller powerline-adaptere er et smart og enkelt alternativ til å trekke nettverkskabler på kryss og tvers, hvis du vil koble mer utstyr til hjemmenettverket. Du trenger minst to adaptere og kan godt supplere med flere, strategisk plassert der du har bruk for dem.

Det er utrolig enkelt å installere FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set, og det tar ikke mange minuttene før du har et velfungerende nettverk fra stikkontakt til stikkontakt. Det gjør det lett å koble til for eksempel pc, tv, skriver, nettverksdisker eller annet utstyr som kan deles på nettverket.

FRITZ!Powerline 1240E-settet består av to adaptere – 1240E og 1000E, begge med støtte for trådløst n-nettverk. Det betyr blant annet at du kan få trådløst internett i hele huset, også der signalene fra ruteren er svake eller ikke når frem i det hele tatt. Adapterne støtter derimot ikke den nye og raskere ac-standarden, og det er bare mulig å sende trådløst på én frekvens, nemlig 2,4 GHz.

1240E-adapterne kan i teorien overføre data med opptil 1200 Mbit/s via strømnettet. I den virkelige verden ligger hastighetene på litt over 200 Mbit/s med 1240E-adapteren. Den litt langsommere 1000E-adapteren trekker imidlertid hastigheten ned til cirka 140 Mbit/s. Det er brukbart, men imponerer ikke. Vil du ha mest mulig valuta for pengene, velger du noe annet.

Produsentens hjemmeside (engelsk).

Konklusjon

Den enkleste løsningen for å forbedre hjemmenettverket. Det trekker likevel ned at mulighetene med det trådløse nettverket har sine begrensninger.

Spesifikasjoner

Oppgitt hastighet
1200 Mbit/s
Tilkoblinger
Nettverkskabel (RJ-45), Wi-Fi 802.11n
Sikkerhet
128-bit AES kryptering
Overføringshastighet
224 Mbit/s (høyeste målte hastighet)