Nettleseren Brave

Brave er en gratis nettleser som fokuserer på privatliv og sikkerhet. Du slipper å se annonser og bannere, og nettleseren sender mindre informasjon til annonsører.

av #Programmer apper spill #Brave
6.0

Brave er basert på Google Chromium (ikke å forveksle med Chrome) og er utviklet av en av grunnleggerne av Mozilla Project, som står bak Firefox. Det nye ved Brave er at den inneholder en annonsesperre som sørger for at du slipper irriterende bannere og andre annonser når du besøker hjemmesider. Samtidig deler nettleseren mindre informasjon med annonsører og gir bedre mulighet for å være anonym på nettet.

Da vi testet hvordan Brave takler HTML5 og JavaScript, får den omtrent samme karakter som Google Chrome – ettersom begge er basert på samme teknologi. Derimot tar det vesentlig lengre tid å starte Brave enn den lynraske Chrome. Brave bruker ti sekunder på å bli klar til bruk, mens Chrome gjør det på litt over ett sekund.

Designen er enkel og uten forstyrrende elementer, verktøylinjer og unødvendige menyer. Nettleseren blokkerer sprett-opp-vinduer automatisk, har en god funksjon for passordadministrering og mulighet for å åpne forskjellige hjemmesider i faner, slik at du slipper å åpne flere vinduer med ulike hjemmesider. Dessverre finnes ikke Brave på norsk, men det er ikke noe stort problem ved vanlig bruk.

Nettleseren er primært egnet som et tillegg til en annen nettleser, for eksempel Firefox eller Chrome, ettersom det ennå ikke finnes utvidelser til Brave.

HTML5 test: 492 af 555

JavaScript test: 159,89

 

Hent Brave gratis her!

 

 

Konklusjon

Brave er litt treg i starten, men den er rask når den først er oppe og går. Dessverre finnes den ikke på norsk, og du kan heller ikke laste ned utvidelser. Derfor anbefaler vi at du primært bruker Brave som en ekstra nettleser.

Spesifikasjoner

Merke
Brave
Funksjoner
Reklameblokkering, sprett-opp-blokkering, privat surfing, passordadministrering, faner
Språk
Engelsk
Annet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream