Microsoft Internet Explorer

En gang i tiden var Internet Explorer verdens mest brukte nettleser, men i dag er den i ferd med å forsvinne ut i glemselen av etterfølgeren Edge, som finnes i Windows 10.

av #Programmer apper spill #Microsoft
5.5

Microsoft Internet Explorer har eksistert siden 1995 og er dermed en nettleser som alle kjenner. Populariteten toppet seg i 2002, da den ble benyttet på 95 prosent av verdens pc-er. I dag har tallet sunket til under ti prosent. Dessverre har alderen begynt å tynge den tidligere så populære kjempen. Det merkes ikke minst på hastigheten, som ligger langt etter så godt som alle andre nettlesere. En vitsetegning som er i omløp, viser at man rekker å åpne seks andre nettlesere på den tiden det tar å åpne Internet Explorer, og det er ikke langt fra sannheten. I vår test tok det 3,5 sekunder å starte Internet Explorer etter en omstart av maskinen, og enda lenger før den første hjemmesiden var lastet inn.

 

Internet Explorer gjør det aller dårligst blant seks testede nettlesere når det gjelder å kjøre JavaScript. Det samme er tilfellet når det gjelder den nye HTML5-standarden. Du vil med andre ord ofte bli frustrert hvis du bruker denne nettleseren til daglig. Det er nok også grunnen til at Microsoft har valgt den nye og på mange måter mer tidsmessige nettleseren Edge i Windows 10. Likevel har Internet Explorer fortsatt den fordelen fremfor blant annet Edge, at det finnes mange utvidelser til nettlesere, slik at du kan kjøre mye forskjellig innhold.

 

Har du tålmodighet til å bruke den gamle nettleseren fra Microsoft, får du tilgang til passordadministrasjon, faner, privat visning som ikke etterlater spor, og som nevnt en lang rekke utvidelser. Det siste er praktisk særlig til eldre utstyr som trenger eksotiske utvidelser for å fungere – blant annet nettverkskameraer.

 

HTML5 test: 308 af 555

JavaScript test: 126,87

 

Hent Internet Explorer her!

Konklusjon

Internet Explorer virker med svært mange utvidelser, men det er også det mest positive vi har å si om den 21 år gamle nettleseren. Den er langsom, ustabil og lite oversiktlig.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Funksjoner
Sprett-opp-blokkering, privat nettlesing, passordadministrasjon, faner, mange utvidelser
Språk
Norsk
Annet
JavaScript testet med: http://browserbench.org/JetStream