Mozilla Firefox

Firefox har etter hvert en del år på nakken, men er fortsatt en bunnsolid nettleser med et imponerende antall utvidelser.

av #Programmer apper spill #Mozilla
8.0

En gang i tiden var dette det opprørske alternativet til Internet Explorer, men i dag er Firefox en veletablert aktør på nettlesermarkedet. Med en markedsandel på 15 prosent er Firefox verdens nest mest utbredte nettleser, og med god grunn. Firefox gir tilgang til overveldende mange utvidelser som gir ekstra funksjoner, og siden språket er norsk, er det lett å finne frem i menyene.

 

Da vi testet teknologiene HTML5 og JavaScript, gjorde Firefox en god figur når det gjelder HTML5, men er mindre god med JavaScript. Det kan skyldes at Firefox etter hvert har blitt så overlesset med funksjoner at den ikke er så rask og lett som den en gang var. Når du starter Firefox etter omstart av maskinen, må du vente i 3,02 sekunder. Det høres ikke mye ut, men det betyr at Firefox ikke er blant de raskeste.

 

Til gjengjeld får du en allsidig nettleser med alle tenkelige funksjoner. Den har passordadministrasjon, automatisk blokkering av sprett-opp-vinduer, faner og anonym surfing. Sistnevnte gjør at du ikke etterlater spor når du surfer på nettet. Det er lett å navigere i innstillingene, og nettleseren oppdaterer seg selv slik at den alltid er sikker.

 

Firefox er også førstevalget hvis du har behov for å kjøre tilleggsprogrammer som ikke lenger fungerer i andre nettlesere. Det gjelder blant annet vanlig Java og NAPI, som blant annet brukes av en del nettverkskameraer..

 

HTML5 test: 461 af 555

JavaScript test: 140,1

 

Hent Firefox gratis her!

Konklusjon

Firefox er ikke den raskeste nettleseren, men byr til gjengjeld på svært mange funksjoner og utvidelser, faktisk så mange at den godt kan være din eneste nettleser.

Spesifikasjoner

Merke
Mozilla
Funksjoner
Sprett-opp-blokkering, privat surfing, passordamdninstrering, faner, utallige utvidelser
Annet
JavaScript testet med: http://browserbench.org/JetStream