Opera Browser

Nettleseren Opera er nesten like gammel om Internet Explorer, og derfor finnes det mengder av gode og nyttige utvidelser, slik at den kan åpne en hvilken som helst hjemmeside.

av #Programmer apper spill #Opera
9.0

Opera er et norsk alternativ til de store amerikanske nettleserne, og den feirer faktisk 20-årsjubileum i år. Da den ble lansert i 1996 var det som et litt opprørsk alternativ til Internet Explorer og Netscape Navigator, men i dag er Opera en veletablert nettleser som er minst på høyde med de mer kjente konkurrentene, selv om utbredelsen av Opera er ufortjent lav.

 

Det finnes masser av gode utvidelser til Opera, i noen tilfeller også utvidelser som ikke lenger støttes av for eksempel Google Chrome. Det gjelder også NPAPI, som benyttes av blant andre Synology i deres operativsystem. Samtidlig kjører Opera den nye nettstandarden HTML5 lynraskt, og nettleseren kjører også JavaScript uten problemer. Starttiden når du åpner Opera etter en omstart, er likevel 2,3 sekunder – det er dobbelt så lang tid som Google Chrome bruker – men det ekstra sekundet er det verdt å vente.

 

Siden Opera er norsk, fås det selvsagt også i norsk språkdrakt. Den enkle og selvforklarende brukerflaten gjør det er lett å finne frem i menyene, og det er en fornøyelse å bla i de mange mulige utvidelsene. Det samme gjelder for mobilversjonen av Opera, som finnes både for Android og iOS.

 

En av de smarteste funksjonene i Opera er den gode og oversiktlige startskjermen, der du selv kan plassere snarveier til de mest brukte hjemmesidene. Det gjør det raskt og enkelt å gå til favorittsidene.

 

HTML5 test: 489 af 555

JavaScript test: 159,65

 

Hent Opera her!

Konklusjon

Opera bærer alderen med verdighet, selv om den er tyve år gammel. Nettleseren er rask, har en moderne utforming og fungerer med mengder av utvidelser.

Spesifikasjoner

Merke
Opera
Funksjoner
Sprett-opp-blokkering, privat nettlesing, passordfunksjon, faner og svært mange utvidelser
Språk
Norsk
Annet
JavaScript testet med: http://browserbench.org/JetStream