AVM Fritz!Box 4040

AVM Fritz!Box 4040

Rask og rimelig AC-ruter for begynnere

av #Ruter
8.4

AVM Fritz!Box 4040 er en enkel og rimelig ac-ruter som kan få fart på trådløse overføringer og strømme film over nettverket uten forstyrrelser og utfall. Ac-teknologien (eller mer presist 802.11ac) er den nyeste standarden for trådløse nettverk, og det betyr blant annet høyere hastigheter, økt stabilitet og evne til å håndtere mer trådløst utstyr samtidig enn tidligere standarder. Fritz!Box 4040 fungerer fint så snart den er koblet til modemet du har fått fra nettleverandøren. Deretter kan du benytte innstillingene i ruteren for å tilpasse de trådløse nettverkene. Data sendes på 2,4 og 5 GHz – de teoretiske trådløse hastighetene er på henholdsvis 400 og 866 Mbit/s. I praksis vil likevel farten være en god del lavere.

På et par meters avstand målte vi hastigheter på opptil 430 Mbit/s på 5-GHz-båndet. Det er absolutt godkjent og fullt på høyde med and­re AC1200-rutere vi har testet. Også på større avstander og i andre rom lever hastighetene uten problemer opp til forventningene.

Ruteren har et strømlinjeformet utseende som minner om spoileren på en sportsbil. Det er ingen lange antenner som spolerer dette inntrykket. Det må nødvendigvis påvirke rekkevidden negativt, men i overraskende liten grad, ifølge våre målinger av signalstyrken ved forskjellige avstander.

Fritz!Box 4040 har fire gigabit- LAN-porter, som gjør det mulig å koble til datamaskiner, skrivere og annet ved hjelp av nettverkskabel. Ruteren har også en USB 2.0-port og en USB 3.0-port, slik at eksterne enheter kan fungere som medieserver eller nettverksdisk med høy overføringshastighet.

Du får god hjelp til å velge et sikkert passord til de trådløse tilkoblingene. Systemet illustrerer fint hvilke kanaler som brukes av andre trådløse nettverk, hvis det finnes slike i nærheten. Vi ville imidlertid satt pris på norske menyer som var inndelt i henholdsvis enkle og avan­serte innstillinger.

 

AVMs hjemmeside:

www.avm.de

 

+ God pris for en ac-ruter

+ USB 3.0-port til ekstern disk

– Innstillingene er ikke på norsk

– Ikke optimal for nettverk med mye tilkoblet utstyr

Konklusjon

En glimrende ac-ruter for begynnere som ikke har huset fullt av trådløst utstyr og vil ha en rask og rimelig nettverksløsning.

Spesifikasjoner

Trådløs standard
802.11ac
Kabelnettverk/ethernet
1 gigabit-port (WAN)
Nettverksporter
4 LAN-porter
USB-porter
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Strømforbruk
3,5–7,0 W
Mål
22,6 x 16,0 x 4,7 cm
Oppgitt hastighet
Opptil 866 Mbit/s (5 GHz), opptil 400 Mbit/s (2,4 GHz)
Målt hastighet
430 Mbit/s (5 GHz)