D-Link EXO AC1900 DIR-879

D-Link DIR-879 fungerer med moderne ac-nettverk. Hastigheten er ac1900, og alt styres fra en app eller de oversiktlige administratorsidene i nettleseren.

av #Ruter #D-Link
7.0

D-Link er et merke som normalt leverer produkter av høy kvalitet. Derfor er det heller ingen overraskelse at DIR-879 virker robust og velkonstruert. Det er brukt solide materialer, og formen er futuristisk. Løsningen med antenner som klappes opp, betyr dess­verre at du ikke kan vinkle dem som du selv vil, for eksempel for å målrette nettverket mot et bestemt område i hjemmet.

Ruteren har de fem LAN-portene, en WPS-knapp og en skyvebryter for å velge mellom funksjon som ruter eller nettverksforlenger, som man kan forvente. Vi lurer på hvorfor D-Link har valgt å droppe USB-port for tilkobling av skriver eller ekstern lagringsenhet, på en ruter i denne prisklassen. Det samme spørsmålet dukker opp når vi beveger oss inn i ruterinnstillingene. De engelskspråklige menyene og sidene er oversiktlige og enkle – faktisk så enkle at vi savner muligheten for mer avanserte funksjoner. Du kan for eksempel ikke finjustere 2,4- og 5-GHz-båndene individuelt, og vi fant heller ingen mulighet for å sette opp et VPN-nettverk, selv om dette faktisk skal være mulig, hvis vi skal tro hjemmesiden til D-Link.

En annen begrensning er at man bare kan opprette 24 viderekoblingsregler eller virtuelle tjenere for portene, men det er det nok de færreste som vil savne. Det dekker de fleste behov med god margin, men det er likevel pussig at begrensningen i det hele tatt finnes.

Hastigheten er ac1900, og det holder i massevis for de fleste, men det er likevel i underkant av hva vi forventer av en ruter til denne prisen. Det skyldes trolig at D-Link heller vil selge deg sine raskere rutere – for eksempel den langt dyrere ac5300-modellen.

Den beste prisen finner du her!

Konklusjon

En god ruter for begynnere, men prisen er for høy.

Spesifikasjoner

Merke
D-Link
Trådløs standard
802.11 a/g/n/ac
Kabelnettverk/ethernet
1 Gbit LAN/WAN
Nettverksporter
5
Oppgitt hastighet
ac1900
Annet
WPS, gjestenettverk, mobilapp (krever registrering hos D-Link)