D-Link EXO DIR-869

D-Link EXO DIR-869

Kompakt og rimelig trådløs ruter som får fart på nettverket.

av #Ruter #D-Link
8.3

Det blir lett en frustrerende opplevelse man ikke gidder å bruke tid på, hvis ikke nettbrett, telefoner, mediespiller og nettverksdisker fungerer som de skal på nettverket. Derfor er det avgjørende at man har en ruter som både er rask og stabil – og ikke minst at den dekker hele boligen.

D-Link EXO DIR-869 er en AC1750-ruter som sender på 2,4 GHz og 5 GHz. De teoretiske hastighetene er på opptil henholdsvis 450 Mbit/s og 1300 Mbit/s. Så fort går det ikke i praksis, men hastighetene er likevel ganske gode. Signalene på 2,4 GHz-båndet rekker lengst og egner seg til nettsurfing og epost, mens du bør bruke 5 GHz til strømmetjenester, nettspill og filoverføringer på nettverket.

Det første man merker seg ved D-Link Exo DIR-689 er selvsagt den oransje fargen, men ruteren er også påfallende kompakt og lett. De fleste rutere vi har testet i det siste, er store, tunge og gråsvarte. Denne ser mer ut som om den kommer fra et militært forskningsprosjekt og skaper assosiasjoner til stealth-fly og lignende.

Det tar cirka et kvarter å sette opp ruteren. Du kan blant annet endre passordet til de trådløse kanalene og tilpasse QoS (trafikkprioritering) og brannmur. Du kan også blokkere hjemmesider.

Bak på ruteren er det fire porter til nettverkskabler, på/av-knapp, WPS- og reset-knapp. Fraværet av USB-porter er imidlertid et problem. Det betyr nemlig at det ikke er mulig å koble til en ekstern harddisk og bruke den som nettverksstasjon, eller å koble til en USB-skriver på nettverket.

D-Link EXO DIR-869 finner du via prisguide.no.

Konklusjon

Tusenlappen du må ut med for D-Link EXO DIR-869, er vel anvendte penger hvis du vil ha et raskere nettverk uten å legge ut en formue. Det trekker likevel ned at ruteren ikke er utstyrt med USB-port.

Spesifikasjoner

Merke
D-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 802.11ac
Kabelnettverk/ethernet
Ja
Nettverksporter
4 x LAN
USB-porter
Ingen
Mål
22,2 x 16,0 x 6,0 cm
Oppgitt hastighet
AC1750 (450 Mbit/s og 1300 Mbit/s)