Netgear Nighthawk X4S R7800 AC2600

Den nye Netgear-ruteren har fire eksterne antenner, gode tilkoblingsmuligheter og er enkel å sette opp.

av #Ruter #Netgear
9.0

Det finnes billige rutere til 300–400 kroner hos elektrokjedene – og det finnes rutere som Night­hawk X4S R7800 fra Netgear. Dette er en av de ypperste ruterne for privat bruk og har sannsynligvis langt flere funksjoner enn du noen gang vil få bruk for.

 

I esken til ruteren ligger en hurtigstartveiviser på blant annet svensk og engelsk, men ikke på norsk. Heldigvis er det innledende oppsettet så enkelt og så godt beskrevet at det går fint å følge den engelske (eller svens­ke) veiledningen i startguiden. Netgear X4S har fire kraftige eks­terne antenner som kan vinkles i alle retninger, og det bidrar til den suverene rekkevidden. Hastigheten er på opptil 1,7 Gb i sekundet på ac-nettverket. Fullt så raskt er det ikke i praksis, men X4S er fortsatt en svært rask ruter og har ingen problemer med å håndtere mange enheter samtidig.

 

På fronten av ruteren er det plassert en rekke praktiske lamper som viser nettverkstilstand og tilkoblede enheter. Her finner du også knapper for WPS-tilkobling og WiFi-signalet, slik at du for eksempel kan slå av det trådløse signalet når du ikke er hjemme. Oppsettet på ruterens hjemmeside foregår på norsk, og du kan også laste ned en app til smarttelefonen og få full kontroll over innstillingene fra denne.

 

Vi savner ingen funksjoner: Du får foreldrekontroll, slik at du kan velge hvilke nettsider barna skal kunne bruke, samt gjestenettverk og mulighet for å dele skriver og lagring via de to USB 3.0-portene. Det finnes også en eSATA-port, hvis du skulle ha en ekstern harddisk med den tilkoblingen. En funksjon vi setter spesielt stor pris på, er den innebygde trafikkmåleren som viser hvor mye data ruteren sender og mottar. Det er særdeles praktisk hvis du har et kvotebasert nettabonnement med begrenset forbruk.

 

Her finner du den laveste prisen

Konklusjon

Her får du virkelig mye for pengene - og rekkevidden holder også til større eneboliger.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac dual band
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit LAN/WAN
Nettverksporter
4+1
USB-porter
2
Mål
28,5 x 18,5 x 5
Oppgitt hastighet
800 Mbit/s (n) + 1.733 Mbit/s (ac)
Annet
WPS, mobil-app, VPN, beamforming (signalet konsentreres mot enhetene, slik at rekkevidden øker).