Netgear Nighthawk X8

Netgear Nighthawk X8

Ekstrem trådløs ruter for strømming av HD-film.

av #Ruter #Netgear
8.7

Netgear Nighthawk X8 er ikke for deg som vil at ruteren til det trådløse nettverket skal være så liten og diskré som mulig. Er du først og fremst opptatt av å kunne strømme HD-film, YouTube-video og musikk i flere rom og helt flytende, bør du derimot lese videre. Ruteren har vekt og størrelse som en bærbar pc, men er først og fremst et trådløst kraftverk som byr på mange funksjoner og svært høy ytelse.

Nighthawk X8 sender trådløst på tre bånd, nemlig et på 2,4 GHz og to på 5 GHz med teoretiske hastigheter på henholdsvis 1000, 2166 og 2166 Mb/s. I praksis betyr det at du ikke får problemer med forsinkelser og utfall når du strømmer innhold – i hvert fall ikke så lenge internettleverandøren leverer tilstrekkelig hastighet.

Oppsettet er oversiktlig, selv hvis du bare har grunnleggende kunnskap om nettverk. Alt foregår fra en nettleser på pc-en eller med Netgears ikke helt overbevisende Genie-app på telefonen eller nettbrettet. Det er lett å velge hvordan trafikken på nettverket skal prioriteres på tilkoblede enheter. Mer erfarne nettverksadministratorer kan også utnytte ruterens muligheter for DNLA, VPN, iTunes-tjener og portstyring.

Bak et lokk på den ene siden finner du to USB-porter. Plasseringen gjør det enkelt å koble til for eksempel eksterne stasjoner, men enkelte vil nok mene at det ville vært mer naturlig å plassere portene på baksiden, sammen med de øvrige inn- og utgangene. Her finner du en WAN-port for tilkobling av internett, og hele seks LAN-porter for kablet tilkobling av nettverksutstyr. De fleste rutere vi har testet, har bare tre eller fire LAN-porter.

Rekkevidden og trebåndsløsningen gjør ruteren perfekt til hjem med stor boflate og mange familiemedlemmer som strømmer film og musikk eller spiller 3D-spill på nettet. Bor du alene i en toroms eller et lite hus, klarer du deg med en mindre og rimeligere løsning.

Netgear Nighthawk X8 finner du via Prisjakt.

Konklusjon

Høye hastigheter, god rekkevidde og mange LAN-porter gjør Netgear Nighthawk X8 til en uvanlig kraftfull og fremtidssikret ruter, men prisen er høy.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Trådløs standard
802.11ac
Kabelnettverk/ethernet
Ja
Nettverksporter
1 x WAN, 6 x LAN
USB-porter
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mål
31,6 x 26,4 x 6,1 cm
Oppgitt hastighet
AC5300