BenQ XL2430. Den runde dingsen på foten, er en S-Switch for raske endringer av oppsettet.

Profesjonell spillskjerm

BenQ XL2430T gir en fantastisk spillopplevelse og har hatt stor suksess blant profesjonelle dataspillere.

av #Skjerm #BenQ
9.8

Grunnen til vi skriver «profesjonell» i overskriften er at BenQ XL2430T er en av favorittskjermene til folk som lever av dataspill, og som kjemper om store dollarbeløp på den virtuelle slagmarken.

Det betyr ikke at den er uinteressant for hjemmebrukere.

Oppsettet er unnagjort på noen minutter: Fest skjermen på den justerbare foten, som for øvrig kan justeres i høyden, så er du i gang. På baksiden finner du alle nødvendige inn- og utganger, og på siden av BenQ XL2430T er det to USB 3.0-porter samt innganger til mikrofon og hodesett.

Suveren spillopplevelse
Vi testet skjermen i krevende skytespill der oppdateringsfrekvens, lysstyrke, kontrast og farger er avgjørende kriterier.

XL2430T har en oppdateringsfrekvens er på hele 144 Hz, og det vil si at bildet oppdateres 144 ganger i sekundet. Resultatet er ikke bare at bildet er knivskarpt, men også at det virker særdeles jevnt og flytende, uansett hva som skjer på skjermen.

Du vil merke en klar forskjell hvis du er vant til en vanlig kontorskjerm, der oppdateringsfrekvensen normalt ligger på 60 Hz.

Det er mange muligheter til å optimalisere skjermen ved hjelp av skjermmenyen. Du kan blant annet lysne mørke områder og dempe sløring når objekter på skjermen beveger seg raskt – for å nevne bare et par av innstillingene for spesielt krevende brukere.

BenQ XL2430T leveres med en såkalt S-Switch. Det er en liten, rund fjernkontroll der du kan skreddersy innstillingene etter behov – for eksempel lavere lysstyrke hvis du skal surfe, og høy kontrast og lysstyrke hvis du vil se film eller spille spill.

Konklusjon

BenQ XL2430T er en fantastisk skjerm med mange tilpasningsmuligheter, særlig for deg som spiller dataspill.

Spesifikasjoner

Merke
BenQ
Størrelse
24
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
1000 : 1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16 : 9
Tilkobling
1 x DisplayPort, 1 x DVI, 2 x HDMI, 1 x VGA, jack
Paneltype
TN
Strømforbrug
50 watt
Responstid
1ms
Mål
52 x 56,8 x 19,9‎ cm
Vekt
7 kg
Annet
S-Switch for raskt skifte mellom ulike oppsett