Epson Expression XP-830

Epson Expression Premium XP-830

Flott skriver med middelmådige prestasjoner

av #Skriver #Epson
7.7

Epsons Expression Premium XP-830 skiller seg lett ut på en testbenk med flere tilsvarende produkter. Den krever lite plass, og den mørke fargen og de bølgende formene gjør faktisk XP-830 relativt pen, i den grad man kan bruke et slikt ord om en skriver.

Dessverre lever ikke egenskapene helt opp til eksteriøret. Prestasjonene til denne maskinen er generelt marginalt bedre enn middelmådig. Utskriftshastigheten er det likevel ikke noe å si på, og det er liten tidsforskjell på rene tekstutskrifter og utskrifter med grafikk. Det første arket er klart etter cirka 20 sekunder, og XP-830 holder dette tempoet sånn noenlunde til utskuffen er fylt opp med de 30 arkene det er plass til.

Tempoet ser ut til gå litt ut over kvaliteten, som bare ligger så vidt over middels. Tekstutskriftene fremstår flere steder som litt uklare, og særlig tegn i fet skrift har ujevne kanter. Fargeutskriftene ser ved første øyekast fine ut, med mange detaljer, høy skarphet og mettede farger – men teksten mellom de grafiske elementene har en tendens til å bli veldig uklar, og i enkelte tilfeller klarer ikke skriverhodet å tegne bokstavene i det hele tatt

Epsons alt i ett-skriver kan mer enn å skrive ut

Situasjonen er den motsatte når vi skanner bilder eller dokumenter. Her tar XP-830 seg god tid til å få med samtlige detaljer, og særlig bildekvaliteten er høy. Den automatiske be­skjæringen fungerer riktignok ikke perfekt, men selve bildet gjengis i nes­ten samme kvalitet som originalen. Det er heller ikke nødvendig å bruke en pc til oppgaven. Du kan nemlig lagre resultatet direkte på en minne- pinne eller et minnekort.

Finn nærmeste forhandler her

Konklusjon

Expression Premium XP-830 lever bokstavelig talt opp til betegnelsen alt i ett-skriver. Den er allsidig og leverer brukbare resultater ved de aller fleste oppgaver.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerbruks blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
5760 x 1440 dpi
Oppløsning, skanner
9600 x 9600 dpi
Antall blekkpatroner
5
Tonerkapasitet
250 sider
Tilkobling
USB 2.0, kortleser
Nettverk
802.11 b/g/n
Mål
39 x 33,9 x 19,1 cm
Papirskuffer
100
Utskrift, A4-foto
26
Utskrift, 10 x 15 cm foto
20
Fargesider per minutt
3,1
S/hv-sider per minutt
4,2