HP PageWide Pro 477dw

HP PageWide Pro 477dw

Muligens verdens tregeste skriver

av #Skriver #Hewlett Packard (HP)
8.0

Vi har testet mange trege skrivere, men dette er første gang jeg har måttet vente mer enn to minutter på å se første side av et dokument havne i utskuffen. Page­Wide Pro 477dw brukte mer enn syv minutter på å gjøre seg ferdig med hele jobben på 48 sider med blandet tekst og grafikk. Resultatet er langt fra de 40 sidene i minuttet som HP lover.

I rettferdighetens navn skal det nevnes at det kun er pdf-dokumenter med mye grafikk og tekst som tar så forferdelig lang tid. Word-dokumenter med ren tekst går vesentlig raskere. I første omgang installerte vi HP-skriveren via trådløst nettverk, men da vi innså hvor lang tid ting tok, installerte vi skriveren på nytt via USB. Vi var flere som fikk hakeslipp da det gikk opp for oss at utskriftene ble enda litt tregere via USB.

Ellers får du mye skriver for pengene med denne enorme skriveren: NFC med WiFi Direct, som lar deg skrive ut direkte fra mobiltelefoner og nettbrett, ePrint for å sende dokumenter direkte til skriveren via epost og mulighet for å kopiere en hel bunke dokumenter fra den automatiske arkmateren. Dessverre virker ikke kons­truksjonen særlig tillitvekkende: Den nederste papirskuffen lukker seg for eksempel ikke ordentlig, og når du har lagt inn mer papir, fortsetter skriveren å melde at den mangler papir – i vårt tilfelle låste faktisk skriverens operativsystem seg helt. ePrint-funksjonen ville heller ikke fungere med våre egne epostadresser, til tross for mange forsøk. Det eneste vi fikk, var epost om tjenerfeil. Totalt sett er det etter min mening for mange negative punkter til at prisen på nesten fem tusen kroner kan rettferdiggjøres.

Konklusjon

Utrolig langsom flerbruksmaskin, men den har alle de viktigste funksjonene.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
2400 x 1200 DPI
Tilkobling
USB, trådløst nett, LAN, ePrint, WiFi Direct, NFC
Fargesider per minutt
40 sider/min
S/hv-sider per minutt
40 sider/min