XYZprinting da Vinci Mini W

En praktisk begynnermodell for deg som har lyst til å komme i gang med 3D-utskrifter.

av #Skriver #XYZ Printing
9.1

En av de største hindringene for utbredelsen av 3D-skrivere er utvilsomt den høye prisen for selve skriveren, men det er i ferd med å endre seg.

Selskapet XYZprinting har nemlig lansert en liten begynnermodell som klarer de mest grunnleggende oppgavene. Vi har testet da Vinci Mini w, som kan kobles til en pc via USB eller trådløst nettverk.

Den mekaniske kvaliteten er god. Skriveren ser nesten ut som en vanlig skriver, men i motsetning til de dyrere modellene fra samme selskap, er hele utskriftsområdet åpent. Det betyr at du må tåle en hel del støy mens skriveren arbeider – og det gjør den lenge om gangen. Det tok for eksempel ti timer å lage en 3D-utskrift av en hul batteritholder på 8 x 4 cm. Det behøver likevel ikke å være et problem, så lenge du ikke setter skriveren i et oppholdsrom.

Du må sette sammen skriveren selv og feste filamentet, altså plasttråden som skriveren smelter og bruker til å bygge opp objekter. Er det familiens yngste som skal bruke skriveren, trenger nok vedkommende hjelp fra en voksen med å komme i gang.

Skriveren er enkel i bruk når den først er satt sammen. Den har ingen skjerm som sine større søsken, så alt foregår fra programmet XYZware – også tilkobling til det trådløse nettverket. Programmet har fått et kraftig løft siden sist vi testet en skriver fra XYZ, og nå virker det både enkelt og stabilt.

Du kan skrive ut elementer på 15 x 15 x 15 cm – og resultatet er i stort sett samme kvalitet som på skrivere til 6000 kroner fra samme produsent.

 

Finn en forhandler:

Prisjakt

 

+ Rimelig pris

+ Praktisk design

+ Både USB og WiFi

– Langsom og støyende

 

Konklusjon

3D-skriveren er en god begynnermodell og kan skrive ut i samme størrelse som langt dyrere modeller fra samme produsent

Spesifikasjoner

Merke
XYZ Printing
Type
3D-skriver
Annet
Utskriftsstørrelse: 15 x 15 x 15 cm, bruker filament av typen PLA - pris: Fra ca. 400 kroner for 100 meter.