Huawei P9

Huawei P9

Tre kameraer – én telefon

av #Telefon #Huawei
10.0

Kinesiske Huawei ruver stadig mer i markedet for smarttelefoner etter å ha produsert en serie med svært gode telefoner til konkurransedyktige priser.

Den nye Huawei P9 fortsetter i samme spor. Det er en flott telefon med en skjerm som går nesten helt ut til kanten.

Der sitter en fingeravtrykkleser som er lett å nå øverst på baksiden, og telefonen var øyeblikkelig låst opp og klar til bruk hver gang jeg ville åpne den med fingeren. Telefonen takler vanlige oppgaver uten problemer, og samtaler går rent og klart gjennom både hos oss og hos dem vi ringte til.

Det store salgsargumentet for Huawei P9 er kameraet, eller rettere sagt kameraene. Den har nemlig to kameraer på baksiden – utviklet i samarbeid med den legendariske tyske kameraprodusenten Leica. Begge er på tolv megapiksler, men det ene tar bilder i farger og det andre i svart-hvitt. Når bildene fra kameraene kombineres til ett bilde, får man et imponerende skarpt og godt resultat.

Ved å utnytte dobbeltkameraet er det også mulig å eksperimentere med dybdeskarpheten slik at motivene i forgrunnen avtegner seg skarpt mot en uklar bakgrunn. Resultatet minner om det man kan få til med lyssterk optikk på et speilreflekskamera. Det finnes selvsagt også et vanlig frontkamera til selfier og videosamtaler.

Huawei P9 koster litt mindre enn toppmodellene fra Samsung og Apple, men telefonen er svært velkonstruert og holder så høyt nivå at den tåler godt å sammenlignes med disse.

Foreløpig er likevel ikke den norske versjonen av operativsystemet helt lytefritt, og enkelte steder kan det se ut som om det er maskinoversatt.

Konklusjon

En gjennomarbeidet telefon med vellykket dobbeltkamera som gir detaljrike bilder.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 955 octa-core
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixel
Batterikapasitet
3.400 mAh
Operativsystem
Android 6.0
Mål
14,5 x 7,1 x 0,7 cm
Vekt
144 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
2 x 12 megapixel, 8 megapixel