MICROSOFT LUMIA 650

Microsoft Lumia 650

God Windows-telefon til fornuftig pris

av #Telefon #Microsoft
9.0

Lumia 650 er en Windowstelefon i mellomklassen. Prisen er lav, men spesifikasjonene er likevel ganske overbevisende, og modellen overrasker i det hele tatt positivt på de fleste områder.

Telefonen er også en fornøyelse å bruke fra første stund. Den er overraskende lett, men aluminiumsrammen langs kanten gjør likevel at den virker solid. Operativsystemet er Windows 10 og er som vanlig raskt og lettnavigert, til tross for at prosessoren i telefonen ikke er blant de kraftigste, og at den bare er utstyrt med én gigabyte ram.

Lumia-telefoner har en lang tradisjon for å ha imponerende kameraer, og heller ikke Lumia 650 er tapt bak en vogn på dette områ- det. Kameraet på åtte megapiksler tar skarpe og gode bilder, selv om det selvfølgelig ikke kan måle seg med kameraene i de dyreste telefonene.

Også frontkameraet tar gode selvportretter, og det fungerer svært godt til videosamtaler. Telefonskjermen er på ”bare” 720 x 1280 piksler, men leverer et skarpt og godt bilde.

Den lavere skjermoppløsningen bidrar også til at Lumia 650 har en ganske im Microsoft Lumia 650 – ponerende batteritid, selv om kapasiteten bare er på 2000 mAh. Det er likevel skuffende å se en Windows 10-telefon som ikke utnytter en av de mest interessante funksjonene i det nye operativsystemet, nemlig Continuum, som gjør det mulig å bruke telefonen som en komplett pc.

Konklusjon

En svært god Windowstelefon som imponerer på de fleste områder.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Processor
1,3 GHz Qualcomm Snapdragon 212
Minne (RAM)
1 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
5 tomme
Skjermoppløsning
720 x 1280 piksler
Batterikapasitet
2.000 mAh
Operativsystem
Windows 10
Mål
14,2 x 7,1 x 0,7 cm
Vekt
122 gram