Glasset buer ud mod kanterne, så telefonen virker ikke så klodset på trods af den store skærm.

Motorola Edge 50 Pro

Edge 50 Pro klarer seg svært godt på samtlige punkter – bortsett fra batteritiden, som er i snaueste laget.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.6

Motorola Edge 50 Pro ligger midt på prisskalaen for Motorolas store utvalg av mobiltelefoner. Også kvalitetsmessig hører den hjemme omtrent midt på treet, selv om den hever seg litt over gjennomsnittet både når det gjelder ytelse, skjerm og kamera.

Selve kameradelen leverer ganske overbevisende bilder når man bare tar noen raske øye­blikksbilder med grunninnstillingene. Det er en god ting, all den tid modellen legger opp til at man tar mengder av bilder og kanskje særlig video. Internlagringen i testmodellen er nemlig på ikke mindre enn 512 gigabyte.

I første omgang syntes vi fargene var i sterkeste laget, men det viste seg at det bare var skjermens fargegjengivelse som var litt for lystig. Det løste seg da vi endret fargeprofilen til noe mer naturtro.

Edge 50 Pro er beskyttet i henhold til IP68-standarden. ”IP” står for ”Ingress Protection” – altså beskyttelse mot inntrengning, og tallene 6 og 8 angir at produktet tåler henholdsvis ”kraftig spyling fra alle kanter” og ”varig neddykking”. Det gir kort sagt en ekstra trygghet for så vel kloss­majorer som eventyrere. Edge 50 Pro tåler både sandstorm i Sahara og et mer prosaisk fall i do. Sistnevnte kan lett skje hvis man ikke bruker det medfølgende plastdekselet. Uten det er nemlig dette en ganske glatt telefon. I esken ligger det også en lader på hele 125 watt. Med den tok det bare rundt 25 minutter å lade opp telefonen helt, så du slipper å ha den liggende til lading over natten. Edge 50 Pro tapper imidlertid batteriet raskere enn de fleste konkurrentene i samme prisklasse, og flere ganger opplevde vi å måtte lade den om kvelden selv om den hadde startet dagen med fullt batteri. Da var hurtig­ladingen gull verdt.

God Android-versjon

Motorola er etter vår mening en av de mobilprodusentene som er flinkest til å tilpasse operativsystemet Android. De gjør bare små endringer – og det de har endret, gjør mobilen til et bedre produkt. Vår favorittendring er muligheten til å tenne det skarpe fotolyset på baksiden ved å riste mobilen kraftig. Motorolas egen innstillings-app gjør det også mye lettere å endre utseende og funksjoner, slik at man kan tilpasse brukerflaten etter egen smak. Innstillingene er organisert på en ganske pedagogisk måte som gjør det lett å finne frem, også hvis du kommer fra en iPhone og ikke er vant med Android.

Den forhåndsinstallerte appen “Ready for” kobler sammen mobil og pc via trådløst nettverk, og du kan både vise mobilskjermens innhold på pc-skjermen og flytte innhold raskt mellom mobil og pc ved å overføre filer – eller med en vellykket funksjon som deler en utklippstavle.


+ Gode Motorola-apper

+ Medfølgende hurtiglader

– Kort batteritid

Conclusion

Edge 50 Pro klarer seg svært godt på samtlige punkter – bortsett fra batteritiden, som er i snaueste laget.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
6,7"
Skjermoppløsning
2712 x 1220 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4, 5G
Mål
16,1 x 7,2 x 0,8 cm
Vekt
186 g
Kamera
50 MP