Samsung Galaxy A3 2016

Samsung Galaxy A3 SM-A310

Elegant og solid smarttelefon til en rimelig pris.

av #Telefon #Samsung
8.5

Det store utvalget av Android-telefoner i prisklassen opp til 2500 kroner gjør det vanskelig å velge den optimale modellen. En av de mest interessante på markedet akkurat nå er 2016-versjonen av Samsung Galaxy A3 med modellnavnet SM-A310.

Det er en kompakt smarttelefon med hus av metall og Gorilla Glass på både baksiden og fronten. Det gjør telefonen ekstra solid og elegant, men den blir dessverre også fort stygg av fete fingermerker.

Den 4,7 tommer store skjermen er blant de største fordelene ved Galaxy A3 2016. Størrelsen er et fint kompromiss som gjør at telefonen ligger godt i hånden, samtidig som den er stor nok for film og spill. Fargene er klare og gode, men litt for kraftige. Oppløsningen er HD. I dag er ikke det imponerende, men det er absolutt til å leve med.

Ytelsen er høyst brukbar, og 1,5 GB arbeidsminne er helt fint, men telefonen er ikke blant klassens raskeste.

Internminnet er på 16 GB, og det vil si at du har under 10 GB til apper, bilder, musikk, video osv. Det er for lite hvis du bruker telefonen mye, og det kan også gjøre at telefonen blir langsommere når det er lite plass igjen, men du kan heldigvis sette inn et microSD-kort på opptil 128 GB og lagre data på det.

Det er gledelig at telefonen har NFC, som gjør det lett å pare den med andre enheter, for eksempel en skriver eller en trådløs høyttaler. Dessverre støtter ikke telefonen den trådløse ac-standarden. WiFi foregår altså ved hjelp av den noe utdaterte 802.11n-standarden på frekvensen 2,4 GHz.

Kameraene i telefonen er på henholdsvis fem og 13 megapiksler, men mangler bildestabilisator. Det gjelder med andre ord å ha en stødig hånd hvis du vil ta helt skarpe bilder. Selve kameraet og kamerafunk­s­jonene er imidlertid gode. Bildene er detaljrike, og fargene gjengis på en naturtro måte.

Samsung Galaxy A3 SM-A310 finner du via Prisjakt.

Konklusjon

Samsung Galaxy A3 2016 er en solid og god telefon i mellomklassen, men konkurransen er hard.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Qualcomm Snapdragon 410
Minne (RAM)
1,5 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
4,7 tommer
Skjermoppløsning
1280 x 720 piksler
Tilkoblinger
MicroSD-kort, microUSB, hodesett
Batterikapasitet
2300 mAh
Operativsystem
Android
Nettverk
Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, NFC
Mål
13,5 x 6,5 x 0,7 cm
Vekt
132 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
13 megapiksler, 5 megapiksler (front)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
14693 (Quadrant)