SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

En formidabel telefon

av #Telefon #Samsung
10.0

Den nyeste modellen i Samsungs serie av prestisjetelefoner heter Galaxy S7. Telefonen fås både i en standardversjon og en litt større modell med avrundede skjermkanter. Den heter Galaxy S7 Edge og er den vi tester her.

Rammen er av aluminium, og med både for- og bakside i det kjente Gorilla Glass fra selskapet Corning, har Samsung beveget seg langt fra tidligere tiders ”billigplast”.

I Edge-modellen er skjermen avrundet langs sidene. Det ser bra ut, men i praksis kom jeg ofte til å aktivere den fordi jeg kom borti sidene – og dermed fjerne fokus fra det jeg ellers var i ferd med å foreta meg. Det krever litt tilvenning.

Kameraet tar svært gode bilder. I testen av telefonen ble det tatt mange bilder i mørke omgivelser, uten kameralys, og kvaliteten ligger ikke langt unna det man får fra et godt kompaktkamera. I praksis betyr det at man virkelig kan vurdere om man vil la kameraet bli igjen hjemme og nøye seg med telefonen når man skal ta bilder. Du kan også sette inn et minnekort på opptil 200 GB for å utvide internminnet på 32 gigabyte.

Under et glinsende ytre sørger en åttekjerners prosessor for kraft i massevis, og det er virkelig merkbart. Selv med over femti åpne apper var det ikke antydning til hakking når jeg jobbet i de åpne appene eller åpnet nye. Regnekraft i denne klassen er normalt noe som trekker mye strøm, men det store batteriet på 3600 mAh har ingen problemer med å holde det gående en hel dag. Med Galaxy S7 Edge var det faktisk fortsatt 70 prosent igjen på batteriet ved sengetid, og for undertegnede er det virkelig noe nytt.

Galaxy S7 Edge er vanntett, og takket være interne tetninger er det heller ikke nødvendig å dekke til USBporten før man går en tur i regnvær. Telefonen tåler vann ned til dyp på halvannen meter.

Operativsystemet er Android 6.0 Marshmallow, og det byr på mange gode nyheter – for eksempel at du må gi din godkjenning hver gang en app krever en ny tillatelse. Galaxy S7 Edge har en OLED-skjerm på 5,5 tommer med en ”alltid på”-teknologi som gjør at dato og klokkeslett alltid er synlig på skjermen. Du slipper altså å slå på skjermen bare for å se hva klokken er. Det fungerer glimrende, og vi opplevde som sagt heller ikke at det går ut over batteritiden.

Konklusjon

Rask telefon med lang batteritid og nyeste Android-versjon.
Designmessig er den en perle.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 8890 – octa-core 2,3 GHz + 1,6 GHz quad-core (64-bit)
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1440 x 2560 pixels
Tilkoblinger
MicroUSB. Bluetooth 4.2 A2DP, NFC
Batterikapasitet
3.600 mAh
Operativsystem
Android 6.0 Marshmallow
Nettverk
802.11 a/b/g/n/ ac, GPS, GSM/HSPA/LTE
Mål
150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Vekt
157 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 megapixels (bag), 5 megapixels (foran)
Utskiftbart microSD-kort
Ja, Op til 200 GB
Annet
Vanntett + gir tilgang til 100 GB plass hos OneDrive