Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance

Den nye toppmodellen fra Sony ville kommet bedre ut med en noe lavere pris.

av #Telefon #Sony
7.3

Sony Xperia X Performance er et av flaggskipene fra den japanske produsenten. Dessverre er det først og fremst prisen som plasserer den i toppsjiktet. Telefonen i seg selv lever nemlig ikke helt opp til forventningene.

Den fem tommer store skjermen er litt liten hvis man sammenligner med for eksempel Samsung-telefoner i samme prisklasse, men det kan selvfølgelig være en fordel hvis du har små hender. Fargegjengivelsen er god, og skjermen er lyssterk, men kontrasten kommer til kort sammenlignet med den noe bedre skjermteknologien fra Samsung.

Xperia X Performance har en lynrask prosessor, og vi opplevde ingen forsinkelser eller treghet når vi kjørte for eksempel spill på telefonen. Derimot har telefonen en tendens til å bli veldig varm når den belastes hardt over lengre tid. Det er verken behagelig eller særlig gunstig for komponentene i telefonen.

Testmodellen har 32 gigabyte internlagring, som kan utvides med et microSD-kort hvis man trenger mer plass til bilder, musikk og video.

Xperia X Performance har et hovedkamera på 23 megapiksler. Det høres imponerende ut hvis man sammenligner med de nærmeste konkurrentene, men kameraet er dessverre et bevis på at flere piksler ikke nødvendigvis betyr bedre bildekvalitet. Særlig bilder tatt i svak belysning blir synlig dårligere enn tilsvarende tatt med en iPhone 7 eller Samsung Galaxy S7 Edge, som vi nylig testet mot hverandre, nettopp med tanke på fotokvalitet.

Totalt sett etterlater Xperia X Performance et litt skuffende inntrykk. Det er slett ingen dårlig telefon, men de nærmeste konkurrentene er klart bedre, uten at prisen for Sony-telefonen kompenserer for svakhetene.

Konklusjon

Den nye Sony-telefonen er rask, men skuffer på flere fronter. Vi hadde håpet på noe mer til denne prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 820
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 1920 piksler
Tilkoblinger
Micro-USB
Batterikapasitet
2700 mAh
Operativsystem
Android
Mål
143.7 x 70.5 x 8.6 mm
Vekt
164 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
23 megapiksler + 13 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja