SONY XPERIA X

Sony Xperia X

Overpriset mellomklasse

av #Telefon #Sony
7.0

Den nye smarttelefonen fra Sony, Xperia X, ser ut som en toppmodell, og prisen er også farlig nær det du må betale for de beste fra Samsung og Apple. Dessverre er ikke spesifikasjonene helt i samme liga.

Prosessoren er i mellomklassen. Det er riktignok ikke merkbart ved vanlig bruk, men hakking kan forekomme når man kjører flere krevende apper samtidig.

Lydkvaliteten på samtaler er klar og god for begge parter, og lyden er spesielt god når man bruker høyttalerfunksjonen.

Kameraet tar brukbare bilder med høy oppløsning – også ved dempet belysning. Det var en gledelig overraskelse å finne en egen utløserknapp for kameraet på siden av telefonen. Det er så mye lettere å ta bilder når man slipper å måtte stå og fomle med en finger på skjermen, og det blir lettere å unngå at man dekker halve motivet med en finger. Knappen kan også åpne kameraappen, og dermed er du klar til å ta bilder på et blunk.

Baksiden av telefonen er ikke til å ta av, men det er plass til et microSD-kort på siden, slik at du får plass til enda flere bilder. Ved å stikke en nål inn i et hull på siden, kan du trekke ut en liten skuff med plass til både sim- og microSD-kort.

Fingeravtrykksleseren gjør det raskere å logge på telefonen. Leseren er integrert i på-av-knappen på siden, og plasseringen gjør at fingeren treffer knappen i samme vinkel hver gang, og det bidrar til at man sjelden eller aldri har problemer med å logge på.

Konklusjon

En snasen telefon i mellomklassen, men til en pris som ligger for nær toppmodellene.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 650 hexa-core 64-bit
Minne (RAM)
3 gigabyte
Lagringsplass
32 gigabyte
Skjermstørrelse
5 tommer
Skjermoppløsning
Full HD
Mål
14,3 x 6,9 x 7,9 cm
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
23 megapixel, 13 megapixel