Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Slank telefon uten kanter

av #Telefon #Sony
7.5

Telefonskjermene blir stadig større, noe som nødvendigvis fører til store og til dels uhåndterlige telefoner, men Sony Xperia XA er et hederlig unntak: Skjermen er riktignok ganske stor med sine fem tommer, men telefonen har en design som gjør et det nesten ikke er kanter langs sidene av skjermen, og dermed ligger telefonen mye bedre i hånden. Xperia XA er faktisk markedets smaleste telefon med femtommers skjerm.

Skjermoppløsningen er på 1280 x 720 piksler og gir et godt, men ikke knivskarpt bilde. Skjermen reagerer lynraskt på berøring og er i det hele tatt lett å håndtere.

Operativsystemet er Google Android 6.0 Marshmallow, og det fungerer ganske bra, selv om Sony har installert sine egne ekstraprogrammer som gjør telefonen noe tregere enn den kunne vært. Det synes du sikkert er greit hvis du er vant til å bruke Sony-programmene – hvis ikke blir de lett irriterende. De overflødige programmene gjør også at batteritiden blir kortere enn høyst nødvendig, og du kan ikke alltid regne med å komme deg gjennom en hel dag på én lading.

Som de fleste andre Sony-telefoner har er Xperia XA utstyrt med et imponerende kamera: Det bakerste kameraet kan ta knivskarpe bilder på 13 megapiksler, mens frontkameraet gir en god opplevelse med ved selvportretter eller videotelefoni, med sine åtte megapiksler. Lyden er dessuten svært god både ved vanlige samtaler og videosamtaler.

Xperia XA leveres som standard med 16 GB internminne. Det er rikelig for mange, men hvis du tar mange bilder, tar opp mye video eller har all musikken lagret på telefonen, slipper du fort opp for plass. Heldigvis kan minnet utvides med et microSD-kort, slik at du får helt opptil 200 GB ekstra plass. Det burde holde for de fleste.

Konklusjon

En liten og god telefon til en rimelig pris, men med middels batteritid. En sikker vinner blant Sony-frelste.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Åttekjerners 2.0 GHz Cortex-A53
Minne (RAM)
2 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
5 tommer
Skjermoppløsning
1280 x 720 piksler
Tilkoblinger
Micro USB
Batterikapasitet
2300 mAh
Operativsystem
Android 6.0, Marshmallow
Mål
14,4 x 6,7 x 0,8 cm
Vekt
137,4 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
13 megapiksler, 8 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja, opptil 200 GB