Sony Xperia XZ

Elegant telefon med et par skjønnhetsfeil

av #Telefon #Sony
8.3

Xperia XZ er det nye flaggskipet fra Sony på et svært krevende smarttelefonmarked, og den er absolutt ikke til å spøke når det gjelder viktige parametre som design og rå regnekraft. XZ har en skarp og god skjerm på 5,2 tommer og en kraftig prosessor, som sammen gir en behagelig og rask brukeropplevelse. Spill, apper og video avvikles raskt og friksjonsfritt.

Vi har likevel enkelte innvendinger når det gjelder selve skjermen. Sammenlignet med konkurrentene er følelsen når fingertuppen glir over skjermen litt som når man lar fingeren gli over en bilrute. Det er glatt, men det er også en motstand som man ikke merker på for eksempel en iPhone. Det kan selvsagt være en tilvenningssak, men det føles ikke helt riktig.

Suverent kamera
Xperia XZ har et kamera på hele 23 megapiksler som tar imponerende stillbilder og video i Full HD-oppløsning. Frontkameraet er på 13 megapiksler, og det er heller ikke å kimse av. Batteritiden ved vanlig hverdagsbruk er som hos konkurrentene. Det vil si at telefonen holder det gående omtrent en hel dag når den er fulladet.

Kantete design
Xperia-serien har en herlig kantete design som skiller den klart fra konkurrentenes mer avrundede former. Det ser bra ut, men telefonen ligger dessverre ikke alltid like godt i hånden. Det er naturligvis opp til den enkelte om den kantete formen føles behagelig, men undertegnede hadde i hvert fall hele tiden en følelse av at det nederste hjørnet på telefonen gnagde seg inn i håndflaten. Det er forståelig at Sony prøver å skille seg ut på markdet med tanke på design, men jeg savner konkurrentenes mykere former.

Sony Xperia XZ koster 6990 kroner hos for eksempel Elkjøp.

Konklusjon

Xperia XZ er en glimrende og svært rask telefon. Prøv likevel hvordan den ligger i hånden før du bestemmer deg for å bla opp nesten 7000 kroner.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Qualcomm® Snapdragon™ 820, 64-bit prosessor
Minne (RAM)
3GB
Lagringsplass
32GB, opptil 256GB med MicroSD
Skjermstørrelse
5,2"
Skjermoppløsning
1080p
Operativsystem
Android
Mål
146 × 72 × 8,1 mm
Vekt
161 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
23MP, 13MP