Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Toppmobil i miniformat

av #Telefon #Sony
8.0

Sony har for vane å lage en kompakt versjon av sin bete smarttelefon, og dette er miniversjonen av årets toppmodell, Xperia Z5. De fleste spesifikasjonene er da også identiske med de vi finner hos storebroren, selvsagt bortsett fra størrelsen. Xperia Z5 Compact har fått en skjerm på 4,6 tommer og en litt lavere oppløsning på 720 x 1280. Selv om oppløsningen er lavere, er skjermbildet skarpt, og det reagerer som det skal på berøring.

Xperia Z5 Compact har 32 GB internminne som kan utvides med et microSD-kort på opptil 200 GB. Du får også en superrask Snapdragon 810-prosessor på 1,5 GHz. Snapdragon 810 har ord på seg for å bli svært varm, men vi opplevde ingen problemer med varme i løpet av testen. Batteriet på 2700 mAh er ikke utskiftbart, men kan hurtiglades slik at det kan lades til 60 prosent på bare 30 minutter. Trådløs lading er dessverre ikke mulig.

Kameraet på 23 megapiksler er enkelt i bruk, takket være den dedikerte kameraknappen, og det tar virkelig gode bilder. Lyden fra høyttalerne på fronten er også imponerende, størrelsen tatt i betraktning, men lyden ved samtaler kunne vært bedre. Det er litt pussig, ettersom storebroren Xperia Z5 er spesielt god på dette punktet.

Sony Xperia Z5 Compact er en robust liten sak som er støvtett og vanntett ned til 1,5 meter, og den tåler røff behandling. I testen av Sony Xperia Z5 merket vi oss at baksiden var så glatt at telefonen gled nedover på alle overflater som ikke var hundre prosent i vater. Det er ikke tilfellet med Xperia Z5 Compact, som ikke var i gulvet en eneste gang.

Konklusjon

En virkelig god smarttelefon og et fantastisk valg hvis du synes de store toppmodellene blir for store.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Quallcomm Snapdragon 810, 1,5 GHz
Minne (RAM)
2 GB
Lagringsplass
32 GB (opptil 200 GB microSD
Skjermstørrelse
4,6 tommer
Skjermoppløsning
720 x 1280 IPS LCD
Tilkoblinger
Micro-USB
Batterikapasitet
2700mAh Li-Ion
Operativsystem
Operativsystem: Android 5.1.1 (Lollipop)
Mål
12,7 x 6,5 x 0,9 cm
Vekt
138 gram
Kamera
23 megapiksler, 5,1 megapiksler frontvendt
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Annet
Farger: Hvit, grafitt, gul, rød