Acer Aspire 3 har en bred ramme rundt skjermen og tar dermed forholdsvis mye plass på skrivebordet.

Acer Aspire 3 A315-41-R7S0

Acers bærbare gir mye for pengene.

av #Datamaskin #Acer
7.8

Acer Aspire 3 er en allround-pc som ikke utgir seg for å være eller kunne mer enn den er eller kan. Her er verken dyre skjermkort eller lynraske tilkoblingsmuligheter. Derimot får du en god hverdagsmaskin til en rimelig penge.

Skjermbildet er fint så lenge du sitter rett foran og ser vinkelrett på skjermen. Hvis du kommer til å vippe skjermen bare et par grader opp eller ned, flyter fargene litt ut, og skjermbildet blir vanskelig å lese.

Grafikkprosessoren som leverer bildet er ganske beskjeden og integrert i hovedprosessoren. Det holder til de aller fleste oppgaver, men ikke til krevende dataspill.

Tastaturet er stort og tastene har en behagelig respons som gjør at du aldri er i tvil om du har trykket hardt nok når du skriver. Plastkabinettet gir litt etter når man hviler håndleddene på det, så man får inntrykk av en litt billig konstruksjon, men det går på ingen måte ut over funksjonaliteten.

På høyre side sitter et talltastatur med ganske tettsittende taster. Fingrene mine var litt for brede til å bruke det med tre fingre i bredden. I stedet ble jeg sittende og skrive inn tallene i regnearket med pekefingeren, men det går selvfølgelig fortere enn å bruke talltastene over bokstavene.

På sidene av Aspire 3 finnes det flere gode tilkoblinger, blant annet HDMI og SD-kortleser. Det har også blitt plass til en tradisjonell ethernet-kontakt for kablet nettverk. I dag er det en sjeldenhet på bærbare maskiner.

Alle hastighetsmålingene av Aspire 3 viste resultater som ligger midt på treet, men maskinen hadde ingen problemer med for eksempel å vise HD-videoer på YouTube, og den klarer fint å kjøre de vanlige Windows-programmene.

Hvis prisen er viktig når du skal kjøpe ny pc, er Acer Aspire 3 absolutt verdt å ta med i betraktningen.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Gode tilkoblinger

+ Fornuftig pris

+ Middelmådig ytelse

Konklusjon

Aspire 3 er ikke det ypperste blant bærbare, men du får mye pc for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 3 2200U
Skjermkort
AMD Radeon Vega 3 Graphics
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Nettverk
802.11ac
Mål
38 x 26 x 2 cm
Vekt
2,1 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (høyest er best)
2251