Acer har satt sammen en god alt-i-ett-maskin, men du vil sannsynligvis bytte ut tastaturet og musen.

Acer Aspire S24

Du kan lade telefonen ved å legge den på pc-en.

av #Datamaskin #Acer
7.6

En alt-i-ett-pc er en maskin som er bygd sammen med skjermen slik at produktet virker mer helstøpt og stilsikkert enn en tradisjonell stasjonær pc.

Mens en tradisjonell stasjonær pc gjerne er bygd inn i et stort og trist metallkabinett med en mengde kabler til skjerm, strøm, mus og tastatur, er maskinen i Acer Aspire S24 bygd inn i foten til skjermen. Dermed har skjermen kunnet gjøres svært slank og elegant. Man må koble en strømledning til baksiden av foten, men så er også maskinen klar til bruk.

Både musen og tastaturet som følger med, er trådløse. Det bidrar til den ryddige designen og gir orden på skrivebordet. Begge kobles til via den samme trådløse adapteren og legger derfor kun beslag på én USB-port.

Dessverre er både mus og tastatur litt under middels når det gjelder kvalitet. Begge er av plast, og tastaturet gir etter når man skrive på de midterste tastene. Musen er dessuten for liten til en gjennomsnittlig mannshånd.

Skjermen gir et fint bilde med stor betraktningsvinkel. Den kan også vippes på armen som holder den, slik at du ser vinkelrett på den selv om den ikke er helt i øyehøyde.

Ettersom all elektronikken er plassert i foten, har det vært mulig for Acer å gjøre skjermen både slank og elegant. Den er under seks millimeter tykk, og kantene på siden og over er syltynne. Den nederste kanten er gullfarget, og det er også den fremre delen av foten.

Armen som forbinder fot og pc er dessverre litt for spinkel, og dermed blir lett skjermen stående og vippe hvis ikke underlaget er helt stabilt.

Maskinen er først og fremst konstruert for å se bra ut, men Aspire S24 gir faktisk brukbar ytelse for pengene. Den har ikke separat skjermkort for spill og andre krevende grafiske oppgaver, men ellers føles den noenlunde rask.

Et par ess i ermet

Man må klare seg med færre tilkoblingsmuligheter enn på en tradisjonell stasjonær pc, men Aspire S24 har et par ess i ermet. Du kan nemlig koble til en ekstra enhet, for eksempel en Blu-ray-spiller eller en spillkonsoll via en HDMI-inngang på baksiden, og bruke pc-en som en vanlig skjerm.

Et symbol på foten avslører også at den inneholder en trådløs ladestasjon som følger Qi-standarden. Den støttes av mange mobilprodusenter, som Samsung, Apple og Huawei, og dermed kan du legge telefonen på symbolet for å lade den mens du jobber ved maskinen. Det går ikke like raskt som med en tradisjonell lader, men det er praktisk og smart.

Acer reklamerer med at Aspire S24 har innebygd subwoofer. Den bør altså være i stand til å levere fyldig bass når du hører musikk eller ser film på maskinen, men det er vanskelig å oppdage i praksis. Lyden har den samme lett boksaktige klangen som vi er vant til fra mange bærbare maskiner. Høyttalerne er imidlertid gode nok til vanlig Windows-bruk og videoklipp på YouTube.

 


+ Trådløs lading

+ Kan også brukes som en vanlig skjerm

– Dårlig lyd

+ Laber kvalitet på tilbehøret


Laveste pris finner du på:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Acers alt-i-ett-pc leverer brukbar ytelse til prisen, men tilbehøret kunne være bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Alt-i-ett-pc
Prosessor
Intel Core i5, 8250U
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
23,8 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler, IPS
USB-porter
3 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 USB C 3.0
Tilkoblinger
SD-kort, HDMI inn, HDMI ut
Nettverk
Ethernet (gigabit), 802.11ac
Mål
54 x 41 x 0,6 cm
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
7961
2D Mark
618
3D Mark
Kunne ikke måles
Memory Mark
1995
Disk Mark
5369
Benchmark (høyest er best)
4088