Den øverste række taster kan fx skrue op og ned for lyden eller skærmens lysstyrke.

Acer Chromebook 311

Acer Chromebook 311 er et kupp hvis du har behov for en lett bærbar pc til mindre oppgaver.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
8.1

Acer Chromebook 311 har to store fortrinn: Den er lett, og den er veldig rimelig. Med det i bakhodet er vi egentlig villige til å tilgi alle manglene til denne pc-en.

Den er for eksempel ikke spesielt rask. Noen ganger kan det merkes på ytelsen hvis du har mange nettsider åpne i Chrome samtidig. Da kan pc-en noen ganger bruke litt tid på å fullføre alle oppgavene.

Tilkoblingsmulighetene er heller ikke så mange her. På venstre side er det en USB-C-port som også fungerer som inngang til strømkontakten. Ved siden av den er det en inngang til hodetelefoner.

På høyre side finner du bare en klassisk USB-port og et hull til en Kensington-lås, som kan beskytte pc-en mot tyveri. USB-porten er bare USB 2.0, og dermed kan den for eksempel ikke kobles til en ekstern harddisk og få overført noen filer litt raskt.

Det er derfor ikke akkurat noen velutstyrt pc vi har å gjøre med her. Men hvis du trenger en pc du kan bruke til å surfe litt på nettet og kanskje utføre lettere kontorarbeid i Google Docs, skal du lete lenge for å finne et bedre tilbud.

Vi brukte Chromebook 311 som vår primære jobb-pc i noen dager. Vi surfet på nettet og vi skrev artikler, og vi hadde ikke på noe tidspunkt behov for å bytte til en kraftigere pc.

Skjermen er ikke berøringsfølsom, men den leverer et utmerket bilde i en rimelig god oppløsning. Tastaturet er godt å skrive på, med tanke på hvor liten og slank pc-en er. Det er imidlertid litt rart at Acer har valgt å utstyre tastene med små bokstaver i stedet for store bokstaver, som jo er det vanligste. Bokstavene kan være litt vanskelige å lese hvis du ikke er typen som bruker touchmetoden – tastene i, j og l er for eksempel altfor like hverandre.

Operativsystemet er Chrome OS. Det gir deg tilgang til et stort utvalg av gode apper. Faktisk vil de fleste kunne klare seg med bare Googles egne apper. Du kan kjøre både Android-apper og apper for Chrome OS, og det gjør det enkelt å finne en app som kan utføre oppgaven din.

 


+ Veldig god pris

+ Liten og lett

– Ikke så rask

Conclusion

Acer Chromebook 311 er et kupp hvis du har behov for en lett bærbar pc til mindre oppgaver.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Chromebook - bærbar pc
Prosessor
MediaTek MT8183, 2 GHz
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB SSD
Skjermstørrelse
11,6 tommer
Skjermoppløsning
1366 x 768 pixels
USB-porter
1 x USB C 3.2 Gen 1, 1 x USB 2.0
Tilkoblinger
Høretelefon
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
29,02 x 20,6 x 1,88 cm
Vekt
998 gram
Batteritid
Opp til 15 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Chrome OS
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 297 single CPU, 1389 Multi-core CPU