Musepladen er stor og reagerer hurtigt.

Acer Chromebook 514

Chromebook 514 fra produsenten Acer er en komplett kontor-pc til en pris som er innen rekkevidde for de fleste.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
9.0

Hvis du kan klare deg uten Windows på din neste pc, er Acer Chromebook 514 et interessant alternativ til en overkommelig pris.

Acer har for vane å holde fast ved navnene på pc-modellene i årevis, og Chromebook 514 som vi tester her, er en vellykket oppdatering av en tidligere modell med samme navn. 

Hadde den vært utstyrt med Win­dows 11, ville sannsynligvis Intel Pentium-prosessoren fått operativsystemet til å virke tregt, men ChromeOS har ikke like høye krav til prosessorkraft, og vi opplevde aldri at ma­skinen hadde problemer med å kjøre verken operativsystem eller apper. 

I testperioden brukte vi Chromebook 514 til blant annet tekstbehandling i Google Dokumenter, regneark i Google Regneark og surfing på nettet med nett­leseren Chrome, og det var sjelden vi egentlig savnet den vanlige Windows-maskinen.

Det sterkeste kortet  til Chromebook 514 er den innebygde SSD-lagringen med plass til 256 GB. Den gjør at både oppstarten av Chrome OS og innlastingen av appene du åpner, går lynraskt. Tastaturet har hurtigtaster som er typiske for en Chrome­book. Den øverste tastraden er merket med ikoner i stedet for F-tastene vi er vant med på Windows-maskiner. 

Raden med hurtigtaster kan blant annet benyttes til å styre lyden eller åpne innstillingene. 

Det er begrenset med tilkoblingsmuligheter på denne maskinen. Langs den ene kortsiden finner vi et par USB-C-porter, og på den andre er det en USB-A-port. USB-C-portene benyttes også til å forsyne maskinen med strøm. Derfor hadde det vært en bedre og mer fleksibel løsning hvis USB-C-portene hadde vært plassert på hver sin kortside. 

Chromebook 514 virker dyrere enn den er. Det skyldes blant annet den høye mekaniske kvaliteten med et robust aluminiumskabinett og en god skjerm som er lyssterk nok også i fullt dagslys. Skjermoppløsningen er riktignok bare Full HD, men skjermen er ikke så stor, og oppløsningen er høy nok til å gi et skarpt og fint bilde. 


+ En god liten pc for pengene

+ Robust aluminiumskabinett

– Få tilkoblingsmuligheter

Conclusion

Chromebook 514 fra produsenten Acer er en komplett kontor-pc til en pris som er innen rekkevidde for de fleste.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Chromebook
Prosessor
Intel Pentium Gold 7505
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 1 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI, SD-port
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
32,3 x 22 x 1,9 cm
Vekt
1,37 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
ChromeOS