Chromebook Spin kan settes på høykant, og det følger også med en penn.

Acer Chromebook Spin 13

Kombinert bærbar og nettbrett med ChromeOS

av #Datamaskin #Acer
8.8

Ved første øyekast ser Acer Chromebook 13 ut som en vanlig bærbar pc av bedre kvalitet. Hvis man legger skjermen bakover, helt til den møter undersiden av maskinen, ser man likevel at noe er annerledes: Når skjermen legges 360 grader bakover, blir nemlig pc til nettbrett. Man kan også sette den «teltposisjon» slik at den egner seg til å vise bilder og presentasjoner.

Under overflaten har den en Intel Core i3-prosessor, 4 gigabyte ram, 64 gigabyte SSD-lagring og integrert grafikk. Den drøyt 13 tommer store skjermen har en oppløsning på hele 2256 x 1504 piksler og er berøringsfølsom. Det finnes to USB-C-porter og en vanlig USB 3.0-port, men ingen HDMI-utgang.

I daglig bruk er Chromebook Spin 13 fin å jobbe med. Den er rask, skjermen er av god kvalitet og tastaturet er en fornøyelse å skrive på. Batteritiden som skal være på opptil ti timer, er nærmere seks i virkelighetens verden.

Den spesielle dobbeldesignen fungerer fint, også muligheten til å sette maskinen på høykant. Det er litt pussig at ikke skjermbildet roterer automatisk, men det løser man enkelt med en manuell innstilling.

Derimot slås tastaturet av automatisk når det vender nedover. Vekten på 1,5 kilo gjør likevel at maskinen egner seg best til å ligge eller stå på et bord – ikke til å holde i hånden som et vanlig nettbrett.

Det er færre tilkoblinger enn på en vanlig bærbar pc, og tanken er at alt skal foregå enten trådløst via Wi-Fi og Bluetooth, eller med USB-C. Vi savner spesielt en utgang til en ekstern skjerm, men det kan ordnes med en spesiell adapter til USB-C-porten. Et annet irritasjonsmoment er at kjøleviften kan bli ganske hissig når maskinen brukes som en tradisjonell bærbar pc.

Modellen er utstyrt med Googles Chrome OS og bør alltid være koblet til internett. Systemet er basert på Google Disk og andre nettjenester, og det meste av hverdagsarbeidet foregår i Chrome-leseren. Det gjelder blant annet Gmail og tekstbehandling i Google Dokumenter.

Uten Windows kan man selvfølgelig heller ikke bruke Windows-programmer. Til gjengjeld har Google og Acer klart å få Android-apper til å fungere i ChromeOS, og det gir et rikt utvalg av apper. Det er litt uvant å se apper i vinduer, men det fungerer fint.

Hastigheten på nettleseren er avgjørende når alt lagres på nett, men Chromebook Spin klarer seg fint. Testprogrammet Speedometer ga hele 78,25, mens andre pc-er til sammenligning ligger på rundt 50. Det stemmer med vårt inntrykk av at maskinen er mer enn rask nok.


+ Smart designløsning
+ Solid konstruksjon
+ Høy ytelse
+ Godt tastatur
– Få tilkoblinger

Lavest pris finner du på Prisjakt.

Konklusjon

Denne solide maskinen er den beste Chromebook vi har testet hittil, og den er glimrende til å bruke de mange nettbaserte tjenestene.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Chromebook Spin 13
Prosessor
Intel Core i3 8130U 2,2 GHz
Skjermkort
UHD Graphics 620
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
13,5 tommer
Skjermoppløsning
2256 x 1504
USB-porter
2 USB-C, 1 USB-3
Tilkoblinger
Hodetelefon, mikroSD
Nettverk
WiFi 5
Mål
30,9 x 24,9 x 1,6 cm
Vekt
1,5 kg
Batteritid
6 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
ChromeOS
Annet
Kan brukes som nettbrett
Benchmark (høyest er best)
Speedometer: 78,25